27.03.2020 07:45
Просмотров: 1598

У транспорті може їздити більше людей – змінилася норма

У транспорті може їздити більше людей – змінилася норма

Тепер до перевезень допускається кількість пасажирів, яка не перевищує половини кількості місць для сидіння.

Вчора, 25 березня, Кабінет міністрів України вніс зміни до постанови «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Постановою скасовується норма про те, що одночасно допускається перевезення не більше 10 пасажирів в трамваї, тролейбусі і автобусі на регулярних маршрутах і в автобусах, які курсують в режимі маршрутного таксі. Замість цього Кабмін встановив, що в трамваї, тролейбусі і автобусі допускається кількість пасажирів, яка одночасно не перевищує половини кількості місць для сидіння. Для службового транспорту встановлена більш м'яка норма, що дозволяє перевозити пасажирів відповідно до кількості місць для сидіння.

Також згідно з постановою, продовжується заборона до 24 квітня на регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученнях.

Щодо Харкова, то в нашому місті можливі ще й інші зміни в користуванні громадського транспорту. На ньому зможуть їздити тільки працівники підприємств критичної інфраструктури при наявності відповідного пропуску. Такі заходи можуть бути прийняті, якщо в країні оголосять надзвичайний стан.

За словами заступника міського голови з питань інфраструктури міста Євгена Водовозова, в разі обмежень працівники підприємств критичної інфраструктури отримають індивідуальні пропуски з QR-кодом, які не можна буде перекупити, також ними не зможуть скористатися сторонні особи. Пропуск перевірятимуть на вході в громадський транспорт, на ньому будуть вказані прізвище, ім'я, по батькові та назва підприємства. При собі працівникові потрібно буде мати посвідчення особи. Також працівники, яких підвозитимуть до підприємств, повинні бути забезпечені засобами індивідуального захисту.

Источник: slk.kh.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович