25.02.2021 08:38
Просмотров: 781

Уряд схвалив зміни до ПДР, які підвищують безпеку пересування дітей в автокріслах, - Владислав Криклій

Уряд схвалив зміни до ПДР, які підвищують безпеку пересування дітей в автокріслах, - Владислав Криклій

24 лютого на своєму засіданні Уряд схвалив постанову КМУ «Про внесення змін до Правил дорожнього руху», що підвищують безпеку пересування дітей в автокріслах і вводять європейські підходи та правила перевезень.

Про це повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«Безпека на дорозі – це пріоритет №1. Особливо, якщо це питання стосується наших дітей. В Україні вже посилена відповідальність водіїв за порушення правил перевезення дітей не в автокріслах. І ми продовжуємо вдосконалювати законодавство, запозичуючи та імплементуючи ключові європейські підходи та правила у підвищенні безпеки цих перевезень», - наголосив Владислав Криклій.

Схвалені зміни до ПДР:

● визначають особливі вимоги до установлення дитячих утримуючих систем в транспортних засобах (наприклад, щоб автокрісло відповідало зросту дитини);

● визначають перелік транспортних засобів, щодо яких допустимі виключення норми використання дитячих утримуючих систем (наприклад, автобуси, карети швидкої, інший спеціалізований транспорт);

● замінюють термін «спеціальні засоби», який застосовується у чинних ПДР на термін «дитяча утримуюча система».

Постанова була розроблена Мінінфраструктури з метою приведення у відповідність актів Уряду до Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей».

Довідково:

Дитяча утримуюча система – обладнання, що здатне утримувати дитину в сидячому або нахиленому положенні, яка у разі зіткнення або різкого гальмування транспортного засобу зменшує небезпеку травмування дитини, що в ньому знаходиться, шляхом обмеження рухливості її тіла.

Источник: mtu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    917
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович