Культурный центр

Виставка «Довженко – художник»

18.05.2017 - 07.06.2017
Виставка «Довженко – художник»
Категория: выставка

18 травня о 17.00 в одному з виставкових залів Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва відбудеться відкриття виставки «Довженко – художник».

Видатний кінорежисер і письменник Олександр Довженко, виявляється, був талановитим і своєрідним художником-карикатуристом, шаржистом, живописцем, ілюстратором, плакатистом, і наша виставка присвячена саме цій грані його таланту. Протягом року ми із завзяттям обстежували державні архіви, колекції бібліотек, старанно збирали не лише малюнки Довженка, а й цікаві спогади його сучасників, співробітників, однодумців.

Дуже важливим є те, що виставка відкривається саме у тому будинку, де у 1923–1926 рр. жив О. Довженко. У цей час він працював художником-карикатуристом у республіканській газеті «Вісті ВУЦВК», а будинок по вул. Пушкінській, 62 був «комуною», своєрідним гуртожитком для її співробітників. Разом із Довженком тут жили Микола Бажан, Юрій Яновський, Михайль Семенко, Василь Завада, також тут побувало багато іменитих відвідувачів, серед яких Остап Вишня, Володимир Маяковський, Анатоль Петрицький.

Проект створено у співробітництві із кафедрою графічного дизайну Харківської державної академії дизайну і мистецтв, Харківською муніципальною галереєю, Харківським літературним музеєм, Харківською державною науковою бібліотекою ім. В. Г. Короленка, Обласною бібліотекою для дітей, Сосницьким літературно-меморіальним музеєм, істориком кіно Володимиром Миславським.

Телефон для довідок: 057 725 12 44

Можливість перейняти атмосферу: https://vk.com/dovgenko_kh

Телефон: (057) 700-26-62 (директор), (057) 725-12-36
E-mail: oomckm@gmail.com
Цена билета: Вхід вільний

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович