Театры

'ШУКАЧІ ПЕРЛІВ'

22.03.2018
ШУКАЧІ ПЕРЛІВ
Категория: спектакль, премьера

Харківський національний академічний театр опери та балету ім. М. Лисенка продовжує плідну співпрацю з агентством Senf Theatre Partners, результатом якого цього разу стане перша прем'єра 142 театрального сезону – опера «Шукачі перлів» Жоржа Бізе.

Глядачі зможуть побачити та оцінити результат спільної роботи улюблених артистів з командою голландських майстрів. Режисером стане знаменитий актор і креативний постановник Марк Крон, сценографом – творець оформлення більш ніж 300 європейських вистав Карел Шпанхак, художником з костюмів – майстер казкового, фантастичного антуражу Марріт ван дер Бюргт, художником зі світла – неперевершений майстер своєї справи, здатний за допомогою освітлення створювати на сцені дивовижні світи – Алекс Брок.

«Шукачі перлів» - це історія протистояння кохання та дружби, ревнощів і почуття обов’язку, що розгортається в екзотичній обстановці загадкового Сходу, завжди привабливого для європейців. Опера була написана 24-річним композитором; вона сповнена пристрастю та натхненними мелодіями. Колоритні масові сцени чергуються в ній з перлинами інтимної лірики. Музика окремих номерів опери набула статусу справжніх хітів: її часто можна почути на радіо та в голлівудських блокбастерах. Однак на харківській сцені вона ніколи не йшла, і цьому важко знайти пояснення.

Марк Крон вважає, що основний образ «Шукачів перлів» слід розглядати як «те, з чого зроблені мрії». Тому нерозумно відкидати саму суть, яка робить цю історію чарівною – казку. Вона звертається до наших найглибших страхів і намагань та показує, як в дзеркалі, наші найпотаємніші бажання. Так і історія «Шукачів перлів»: вона часом загадкова і похмура, але оспівуючи головні людські почуття – любов і дружбу – вже більш ніж півтора століття знаходить відгук у серцях глядачів усього світу.

Постановка опери в Харкові буде традиційною в кращому сенсі цього слова – адже саме таких вистав, які найбільш повно відповідають «букві і духу» опери XIX століття, за визнанням Марка Крона, зараз дуже не вистачає в Європі. При цьому, постановники не відмовляються від інноваційних технологій і глядачів безумовно чекатимуть яскраві візуальні ефекти, якими славляться сценограф і художник зі світла.

Нова вистава занурює глядачів в екзотичну атмосферу чарівного Цейлону і по-новому розповість прекрасну історію кохання жриці Лейли і ловця перлів Надіра, для якого вона стала найдорожчою з усіх перлин. А також змусить співпереживати долі жертовного і мужнього Зурги, друга Надіра, який беззавітно відданий чоловічій дружбі, але також не може здолати любовне почуття до прекрасної, як перлина, Лейли.

Купить билет

Телефон: (057) 707-70-43 (кассы), (057) 707-70-91 (кассы)
Цена билета: 50 - 250 грн
Сеансы 18:30

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович