Культурный центр

Фольклорний гурт «Киселяночка»

02.03.2018
Фольклорний гурт «Киселяночка»
Категория: концерт

2 березня 2018 року о 18.00 в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва звучатимуть пісні у виконані відомого автентичного фольклорного гурту «Киселяночка» з села Киселі Первомайського району Харківської області. Захід продовжує цикл фольклорних віталень «Традиції одного села», започаткований у 2015 році.

Учасниці «Киселяночки» – це справжні носії традиції, звичайні мешканці невеликого й далекого слобожанського села, які перейняли стародавню розлогу й повільну манеру співу від старших поколінь та зберігають її вже декілька десятиліть. Колектив неодноразово презентував слобожанську співочу традицію в різних частинах України, запис унікальної весільної пісні «Ой у лісі, лісочку» увійшов до виданої на початку цього року антології української традиційної музики, проекту «Барви» (диск «Слобожанщина»).

Разом із киселівськими співачками пісенні традиції села представлятимуть і харківські міські колективи: фольклорний гурт «Муравський шлях» ООМЦКМ (керівник – Заслужена артистка України Галина Лук’янець) та фольклорний гурт Муніципального театру народної музики України «Обереги» (керівник – Заслужений діяч мистецтв України Віра Осадча). Професор Харківської державної академії культури Віра Осадча розповість про свої експедиції до села, в яких вона записала багато етнографічного та пісенного матеріалу.

Телефон: (057) 700-26-62 (директор), (057) 725-12-36
E-mail: oomckm@gmail.com
Цена билета: Вхід на захід вільний.
Сеансы 18:00

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович