Выставки

Персональна виставка живопису харківського художника Архімандрита Миколая

22.01.2019 - 02.02.2019
Персональна виставка живопису харківського художника Архімандрита Миколая
Категория: выставка

З 17 січня по 2 лютого 2019 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва буде експонуватися персональна виставка живопису харківського художника Архімандрита Миколая (Анатолія Мороза) «Там в широкім полі воля… » (Т. Г. Шевченко). Куратор виставки – Наталя Миколаївна Лебедєва, голова релігійної громади.

Мальовнича українська природа у різних її проявах надихає художника усе життя. Саме ця тема, що є основною у творчості Анатолія Мороза, втілилась у яскравих та живих пейзажах і натюрмортах, що будуть експонуватися на виставці. Глядач зможе побачити нові роботи художника: Слобожанські та Кримські краєвиди, зроблені по старим етюдам та велике розмаїття натюрмортів.

Анатолій Мороз є Архімандритом православної Церкви України, але не дивлячись на це вже багато років реалізовує себе і в якості художника, бо вважає, що творчість також допомагає наблизитись до світу духовного. Будучи обізнаною в мистецтві і його історії людиною, Архімандрит Миколай знайшов свій авторський стиль, який поєднує і реалізм, з його увагою до навколишньої дійсності, постімпрессіонізм, з виявленням основних природніх форм, декоративізм і плавність ар-нуво, мрійливість романтизму.

Художник Анатолій Мороз не тільки зображує побачені в подорожах краєвиди та створені натюрмортні композиції, але й вдало передає відчуті при їх спогляданні стани. А багата українська природа може бути уособленням ментальності нашого народу, з його любов’ю до волі, краси і гармонії.

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович