Выставки

Виставка 'На вершині світової слави'

09.10.2019
Виставка На вершині світової слави
Категория: выставка

9 жовтня о 16:00 в Харківському художньому музеї відкривається виставка «На вершині світової слави», що продовжує виставковий проект «Музей - гість». На цей раз вперше в Харкові – Музично-меморіальний музей Соломії Крушельницької у Львові.

На виставці представлено унікальні матеріали з колекції львівського музею, що розповідають про основні етапи біографії української співачки. Це – фотографії С.Крушельницької – свідчення її виступу на найвідоміших сценах світу, програми, клавіри опер і нотні видання з бібліотеки артистки, її особисті речі, документи, рукописи. Доповнюють експозицію реконструкції сценічних костюмів Соломії Крушельницької.

Окремий розділ виставки – живописні твори відомих художників Л.Медведя, О.Скопа, І.Проценко, П.Тітенко і ін., створені в рамках міжнародного проекту «SOLOMIYA» під патронатом благодійного фонду «Україна – це ми». Метою цього проекту було відтворити мовою живопису образ видатної артистки, відобразити прекрасні куточки України, пов'язані з С.Крушельницької. Ці твори вже експонувалися у Львові, Києві, в Італії в рамках фестивалю Дж. Пуччіні, у Відні і Зальцбурзі в рамках святкування Року України в Австрії.

Телефон: (057) 706-33-95, (057) 706-33-97, (057) 706-33-94
E-mail: artmuseum_kharkiv@i.ua
Сеансы 10:00-17:40

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович