Выставки

Виставка 'Супер! Герой'

01.06.2019 - 31.12.2019
Виставка Супер! Герой
Категория: выставка

Виставка звертається до «побутування» героїв в українській масовій культурі. Яких героїв пропонують у школі? Чи справді вони сприймаються як живі та актуальні, чи, навпаки, діти та підлітки (а надалі й дорослі) не здатні ототожнювати їх зі своїм життям та згадують лише за необхідності здати іспити або ЗНО?

Олексій Юрченко, куратор виставки:
«Через те, що в школах здебільшого нав’язують героїв як штучних та  неживих, вони не можуть бути взірцем для дітей та підлітків, з такими героями просто неможливо себе ототожнювати. Тому все більше героями для них стають супергерої з американських коміксів, які мають надзвичайну чутливість до потреб часу та актуальних запитів суспільства. Ми спробували дослідити цей феномен. Чому, наприклад, герої всесвіту “Marvel” подекуди стають ближчими для дітей та підлітків з усього світу, ніж локальні герої?»

Герой покликаний захищати цінності певного суспільства, особливо в умовах нестабільності, коли вони постають перед викликом і потребують переосмислення та захисту. У зв’язку з цим, в умовах війни, в українському суспільстві актуалізувався «запит на героїв».

Цена билета: Вхідний квиток для дорослих коштує 20 гривень, для учнів та студентів —15 гривень. Замовлення освітньої програми – 100 гривень з групи. Можливі індивідуальні і групові відвідування (групи до 15 осіб). У вихідний день та вечірній час екскурсії та заняття доступні за попереднім замовленням.
Сеансы 10:00-18:00

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович