Театры

'Весілля Фігаро'

26.01.2020
Весілля Фігаро
Категория: опера
Оригинальное название: В.А.Моцарт «СВАДЬБА ФИГАРО»
В ролях: В. Ефименко,А. Калюжный, Е. Старикова
Режиссер: Н.Швец

У палаціграфа Альмавівитриваєпідготовка до весілляФігаро-камердинераграфа таСюзанни- служниці графині. Ця подія  не дуже до вподоби  графові: наречена подобається і йому. Сюзанназанепокоєна і  розповідає нареченому про переслідування Альмавіви. Усю свою спритністьта вигадку  готовий докласти Фігаро, абиперешкодити  підступним планам  графа. Але у веселуна Фігаро чимало ворогів. Старий Бартоло досіне може забути, як спритно провів його колишній цирульник. Адже Фігаро  допоміг Альмавіві одружитися на Розіні, яка була  вихованкою та предметом мрій Бартоло. А стара ключниця Марцеліна мріє оженити Фігаро на… собі. Обидва сподіваються, що граф, розсерджений непідступністю Сюзанни, їх не розчарує.

        Злісними компліментами зустрічає Марцеліна Сюзанну, яка  задерикувато насміхається над інтриганкою. З'являється Керубіно. Юний паж закоханий у всіх жінок світу. Джигун боготворить графиню, проте ладен залицятися  і до Сюзанни. Проте зараз прийшов до неї поділитися нещастям - граф застав його у Барбарини, дочки садівника, і виставив геть. Несподіваний прихід графа змушує Керубіно сховатися. Граф знову благає Сюзанну підкоритися його пристрасті, але залицяння  закоханого вельможі перериваються появою Базіліо. Натяки старого пліткаря на любов Керубіно до графині викликаютьревнощі у графа. Ізобуренням розповідає він Сюзанній Базіліо про витівки пажа й раптом переконується, що Керубіно сховавсяу кімнаті власної жінки. Гнів графа не знає меж. Керубіно одержує наказ негайно відправитися в полк. Фігаро втішає його.

       Графиня засмучена байдужістю чоловіка. Розповідь Сюзаннипро його невірність глибоко ранить її серце. Щиро співчуваючи своїйпокоївці і її нареченому, графиня охоче ухвалює план Фігаро - викликати графа вночі в сад і послати до нього на побачення замість СюзанниКерубіно, ужіночому вбранні. Сюзанна негайно починає переодягати Керубіно, але раптова поява графа примушуєсховатийого. Помітивши зніяковілістьдружини, граф вимагає, щоб вона відкрила замкнені двері. Графиня відмовляється, запевняючи, що там перебуває Сюзанна. Ревниві підозри графа підсилюються, він хочезламати дверіі йдеза інструментом.

Спритна Сюзанна випускає Керубіно з його сховища. Але куди бігти? Усі двері замкнені. Переляканий  паж стрибає у вікно. Граф, якийповернувся, знаходить узамкненійкімнатіСюзанну. Вінзмушенийпросити удружини пробачення. Фігароповідомляє, що гості вже зібралися. Але граф чекає на появуМарцеліни. Стара пред'являє Фігаро позов,  вимагаючиповернутистарий борг, або одружитисяна ній.

           Підступний суддярозв'язуєсправу на користь Марцеліни. Граф задоволений, але торжество його нетривале. Раптово з'ясовується, що Фігаро - рідний син МарцелінитаБартоло, якого у дитинстві викралирозбійники. Розчулені батьки Фігаро вирішують одружитися. Тепер можна  відсвяткувати два весілляразом.Проте Графиня та  Сюзанна не залишили думки провчити графа. Графиня вирішує сама одягти вбрання служниці й піти на нічне побачення. ВонадиктуєСюзаннізаписку, призначаючи графові зустрічв саду.   

               Фігаро насміхається над паном, але, довідавшись, що записку написала Сюзанна, починає підозрювати свою наречену в невірності. У темряві нічного саду він бачитьпереодягнену Сюзанну, але робить вигляд, що прийняв її за графиню. Граф, невпізнавшипереодягнену дружину, заводитьїї в альтанку. Побачивши  Фігаро, якийосвідчується у коханніуявній графині, він хочепривселюдно викрити дружину. Але коли справжня графиня знімаємаску. осоромлений  Граф укотре вимушений проситивибачення…

Купить билет >>

Телефон: (057) 707-70-43 (кассы), (057) 707-70-91 (кассы)
Цена билета: от 50 грн
Сеансы 18:30

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович