Театры

'ВИШИВАНИЙ - КОРОЛЬ УКРАЇНИ'

01.10.2021 - 02.10.2021
ВИШИВАНИЙ - КОРОЛЬ УКРАЇНИ
Категория: спектакль, премьера


Ким є в історії України Василь Вишиваний? «Залізним», незламним полковником – командиром Легіону українських січових стрільців? Чи автором збірки «Минають дні», шанувальником Гейне і Петрарки, поетом-романтиком, чий земний шлях трагічно обірвався у Лук’янівській в’язниці? І яке відношення має він до австрійського ерцгерцога Вільгельма Габсбурга, нащадка київських князів? Опера «Вишиваний. Король України», прем’єра якої відбудеться в СХІД ОПЕРА, не є прямою відповіддю на ці запитання. Вона скоріше покликана примусити глядача замислитися над питанням доленосного вибору, доторкнутися до особистої драми, спогадів і почуттів через засоби сучасного мультимедійного мистецтва.
 
Василь Вишиваний є важливою символічною постаттю. Адже свій вибір – бути українцем – він зробив абсолютно свідомо. І, відстоюючи інтереси України, торуючи  впродовж багатьох років шлях до її незалежності, життям заплатив за власні переконання.
 
Варто згадати лише імена творців цієї опери – автора лібрето з кінематографічним сюжетом Сергія Жадана та композиторки Алли Загайкевич, яка написала приголомшливий твір, де звучання симфонічного оркестру та живих голосів відтіняється електроакустичною музикою, – щоб зрозуміти: на нас чекає щось абсолютно незвичне! А якщо помножити це на неординарні рішення режисера-постановника Ростислава Держипільського і творчий потенціал СХІД ОПЕРА, то результат має бути вражаючим!

 

Купить билет

Телефон: (057) 707-70-43 (кассы), (057) 707-70-91 (кассы)
Цена билета: від 100 грн.
Сеансы 18:30

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович