07.11.2017

Шкарпетки без неприємного запаху - вже реальність

Китайські вчені зробили те, що не лише здивує, а й ощасливить багато кого. Науковці з Піднебесної винайшли шкарпетки, які навіть після тижня носіння не поширюють неприємного запаху, - пише Sundaynews.info.

Чудо-річ з'явиться в продажу вже в наступному році і буде коштувати приблизно шість доларів. Як виявилося, секрет цих шкарпеток в особливому просоченні зі срібла, міді і цинку: ці метали здатні нейтралізувати запах поту. Як зазначив представник компанії-виробника, саме такий склад матеріалу забезпечує гарний антибактеріальний ефект, що не дозволяє бактеріям розмножуватися. А саме це і викликає неприємний запах. Таким чином, такі шкарпетки не потребують частого прання, їх можна носити до шести днів та не перейматися про гігієну ніг.

Добровольці, що протестували новинку, запевняють, що дійсно не відчувають абсолютно ніякого запаху протягом кількох днів. Поки що палітра кольорів диво-шкарпеток не багата: лише сірий та чорний. Проте виробник запевняє, що над дизайном ще працюють і вибір буде значно більшим.
 

Источник: expres.ua

Новости портала «Весь Харьков»