12.04.2023 08:41
Просмотров: 493

Біткойн-майнінг в США починає викликати енергетичну кризу

Біткойн-майнінг в США починає викликати енергетичну кризу

Розслідування New York Times показує , що біткойн-майни в США мали величезний вплив на електромережі . Шахти, які є гігантськими фермами даних, споживають набагато більше електроенергії, ніж громади, що їх оточують, що призводить до збільшення забруднення від вугільних і газових електростанцій. Криптомайни також роблять рахунки за електроенергію дорожчими для своїх сусідів, навіть якщо компанії отримують прибуток від стимулів, які пропонують оператори електромереж, щоб запобігти відключенню світла під час енергетичної кризи.

Це найповніший аналіз впливу біткойна на навколишнє середовище та енергетичну систему США. І це відбувається, коли законодавці-демократи тиснуть на федеральні агентства , щоб вони вимагали від криптокомпаній розголошувати інформацію про свої операції. The Times має приголомшливі цифри щодо окремих криптомайнів і галузі в цілому, які вона отримала, опублікувавши фінансові записи, супутникові зображення та дослідження, які вона замовила стороннім дослідницьким групам.

Газета визначила 34 найбільші криптомайни в США, кожна з яких працює на 40 мегават або вище. Кожен із них сам по собі споживає принаймні в 30 000 разів більше електроенергії, ніж середній будинок в Америці. У Рокдейлі, штат Техас, найбільше й найбільш енергоємне підприємство з видобутку біткойнів у країні споживає стільки електроенергії, скільки найближчі 300 000 будинків разом узяті.

Розширення галузі в США було швидким, що є ще одним фактором стресу для електромереж США. США стали найбільшим у світі центром для майнерів біткойнів лише після того, як Китай вигнав їх звідти у 2021 році. The Times порівнює новий попит на електроенергію, що надходить від американських криптомайнерів, із раптовим додаванням ще однієї «резиденції Нью-Йорка».

Біткойн — це енергоємний блокчейн. Щоб підтверджувати транзакції та генерувати нові токени, «майнери» біткойнів використовують спеціальне обладнання для вирішення математичних головоломок. Кількість енергії, необхідної для вирішення цих головоломок, має відмовити поганих акторів від того, щоб возитися з бухгалтерською книгою. Головоломки з часом стають дедалі складнішими, оскільки все більше людей намагаються їх вирішити, вимагаючи складнішого програмного забезпечення, яке споживає більше електроенергії в процесі.

Щоб задовольнити зростаючий попит, електромережам, можливо, доведеться ввімкнути резервні генератори, які зазвичай працюють на газі або вугіллі. Кілька компаній, що займаються майнінгом криптовалют, навіть відродили закриті електростанції, які працюють на викопному паливі, щоб видобувати біткойни . Це зробило видобуток біткойнів привабливим для таких штатів, як Техас і Північна Дакота, які виробляють багато викопного палива, і водночас викликало обурення з боку захисників навколишнього середовища та законодавців-демократів , які намагалися досягти кліматичних цілей адміністрації Байдена .

Забруднення, спричинене додатковим попитом на енергію від біткойн-майнів, становить приблизно стільки ж, скільки річні викиди від 3,5 мільйонів нових автомобілів, що витрачають газ, повідомляє Times . Обіцянки індустрії про те, що біткойн-майни сприятимуть зростанню відновлюваної енергетики, не виправдалися. Згідно з аналізом, проведеним Times у некомерційній організації Watttime , вугільні та газові заводи задовольняють приблизно 85 відсотків попиту, який додає майнінг біткойнів до електромереж .

Окрім погіршення забруднення, криптомайни також впливають на рахунки американців за електроенергію. Стрімке зростання попиту підвищує ціни на електроенергію та змушує домогосподарства поблизу конкурувати за обмежену пропозицію. Відповідно до аналізу Wood Mackenzie, проведеного на замовлення Times, споживання енергії підвищило рахунки за електроенергію інших клієнтів у Техасі майже на 5 відсотків . Це становить 1,8 мільярда доларів на рік вищих витрат на електроенергію для споживачів у Техасі, де розташовано близько третини досліджених крипторудників.

У той час як вони підвищують рахунки інших людей, криптокомпаніям вдалося обіграти енергетичні системи на свою користь. Компанія, яка керує шахтою біткойнів у Рокдейлі, штат Техас, минулого року платила всього 2,96 цента за кіловат-годину, повідомляє інвесторам. Це порівняно з 13,5 центами, які зазвичай платили того року приватні клієнти.

Як криптошахта отримує електроенергію так дешево? У Техасі вона може отримати вигоду від програми, яка оплачує промислові підприємства за відключення електроенергії, коли мережа перебуває під надто великим тиском. Це сталося в лютому 2021 року, коли сильне похолодання порушило енергопостачання , залишивши мільйони жителів без світла та зрештою вбивши сотні людей. Під час катастрофи державний оператор електромережі платив одній компанії з майнінгу криптовалют в середньому 175 000 доларів на годину за вимикання її комп’ютерів. У 2020 році п’ять шахт заробили щонайменше 60 мільйонів доларів на цій програмі енергозбереження, повідомляє Times .

Джерело: internetua.com

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 09:14    216
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович