31.01.2024 07:57
Просмотров: 552

Чіпи іноземного виробництва у БпЛА рф: НАЗК доповнило базу іноземних компонентів у зброї

Чіпи іноземного виробництва у БпЛА рф: НАЗК доповнило базу іноземних компонентів у зброї

Національне агентство з питань запобігання корупції поповнило Єдину базу іноземних компонентів у зброї 70 новими деталями російського розвідувального БпЛА “Гранат-4”.

Наприклад двигун, генератор, сервопривід, а також електронні компоненти майже кожного блоку та плати російського безпілотника “Гранат-4” вироблені іноземними компаніями.

База вже налічує майже 3000 іноземних деталей у російській та іранській зброї.

Раніше НАЗК також доповнювало Базу деталями від іранського БпЛА “Shahed-136”.

Нагадаємо, що Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) запустило першу у світі відкриту базу даних іноземних компонентів у зброї на порталі “Війна і санкції”.

Вона вже налічує майже 3000 компонентів, які використовуються Росією та Іраном у різного роду БпЛА, ракетах, системах радіоелектронної боротьби та багатьох інших видах озброєння та військової техніки.

Наразі база даних містить інформацію про іноземні компоненти, знайдені у російському та іранському озброєнні, що використовується рф протягом повномасштабного вторгнення проти України, починаючи з 24 лютого 2022 року.

У НАЗК наголосили, що демократичний та цивілізований світ має об’єднатися навколо нерозповсюдження своїх технологій для агресорів. Лише так можна гарантувати мир, безпеку та стабільність на глобальному рівні. Саме з цією метою створено єдину базу даних компонентів.

Вид озброєння, виробник, технічні характеристики – вся ця інформація наявна щодо кожного компонента. Тому кожен, від журналіста-розслідувача до іноземного посадовця, зможе зібрати достатню доказову базу та дослідити ланцюги постачання, притягнути співучасників цієї війни до відповідальності.

Розділ “Іноземні компоненти у зброї” буде регулярно оновлюватися та удосконалюватися. Так, згодом планується додати можливість підписки на оновлення переліку. Щоразу, як НАЗК додаватиме новий компонент, усі охочі отримуватимуть сповіщення про це.

Джерело: bukvy.org

Новости портала «Весь Харьков»


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович