27.01.2024 09:02
Просмотров: 458

Маск перелякався від успіхів китайських конкурентів

Маск перелякався від успіхів китайських конкурентів

Ілон Маск заявив, що китайські виробники електричних автомобілів досягнуть «значного» успіху за межами Китаю, як і його фірма Tesla стикається з жорсткою конкуренцією з боку цих же компаній.

«Китайські автомобільні компанії є найбільш конкурентоспроможними автомобільними компаніями у світі. Тому я думаю, що вони матимуть значний успіх за межами Китаю залежно від того, які тарифи чи торговельні бар’єри будуть встановлені», — сказав Маск під час телефонної розмови Tesla про прибутки.

«Відверто кажучи, я думаю, якщо не буде встановлено торговельних бар’єрів, вони майже знищать більшість інших компаній у світі».

Європейська комісія, виконавчий орган Європейського Союзу, наразі розслідує субсидії, надані виробникам електромобілів у Китаї . Це розслідування почалося минулого року і досі не завершено. Але є ймовірність, що ЄС може розглянути питання про підвищення тарифів на китайські електромобілі в той час, коли вони активно виходять на Європу.

BYD, який у четвертому кварталі продав більше автомобілів з акумуляторним живленням, ніж Tesla , розширив продажі на ринки Європи, Близького Сходу та Південно-Східної Азії. Китайські стартапи, включаючи Nio і Xpeng, також запустили свої автомобілі в Європі .

Минулого року китайські виробники електромобілів продемонстрували свою продукцію на одному з найбільших європейських автосалонів. Тоді аналітики сказали, що ці компанії можуть стати проблемою для традиційних автомобільних фірм .

Це не перший раз, коли Маск, генеральний директор Tesla, хвалить китайських виробників електромобілів. Минулого року мільярдер назвав китайські фірми електромобілів «найбільш конкурентоспроможними у світі» і сказав, що вони, ймовірно, будуть одними з провідних автомобільних компаній світу.

«Якби я здогадався... ймовірно, якась компанія з Китаю, швидше за все, стане другою після Tesla», — сказав Маск.

Власні акції Tesla подешевшали на передринкових торгах у четвер після того, як компанія оприлюднила прибутки, які виправдали очікування, і попередила про уповільнення у 2024 році.

Джерело: http://internetua.com

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

30.04.2024 10:22    157
Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович