14.06.2023 09:56
Просмотров: 488

Підприємиця з Дніпра намагалася заволодіти зерном агрофірми на Харківщині: суд виніс вирок

Підприємиця з Дніпра намагалася заволодіти зерном агрофірми на Харківщині: суд виніс вирок

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Красноградської окружної прокуратури Харківської області суд визнав винною 32-річну жительку міста Дніпро у підробленні та використанні підроблених офіційних документів, замаху на шахрайство, вчиненому в особливо великих розмірах, та заволодінні майном організації шляхом вчинення правочинів з використанням підроблених документів, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 206-2 КК України). 

Про це повідомляє прокуратура Харківської області.

Їй призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій на підприємствах, в установах, організаціях усіх форм власності строком на 2 роки та з конфіскацією 1/2 частини належного їй майна. 

Прокурори довели, що жінка, вступивши у змову з іншими особами, вирішила заволодіти майном одного з агропідприємств на території Красноградського району, а саме врожаєм пшениці та інших сільськогосподарських культур. У липні 2022 року зловмисниця поставила свої підписи в графи «позикодавець» у договорах позики, нібито укладених між нею та вказаним підприємством. Цією фейковою угодою жінка передала у власність агропідприємству 48 млн грн. 

Фактично грошові кошти в позику не передавались, вказані договори не укладались та нотаріально не посвідчувались. Використовуючи підроблені документи, жінка намагалась здійснити рейдерське захоплення майна підприємства, а саме врожаю сільськогосподарських культур на загальну суму майже 200 млн грн. 

Однак правоохоронці встигли попередити агрорейдерство. 

Під час судового розгляду жінка визнала вину лише в підробці документів. Вона пояснила, що підроблені документи не використовувала та не мала наміру заволодіти грошовими коштами та врожаєм агропідприємства. 

Досудове розслідування проводив СВ Красноградського РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області. 

Обвинувальний вирок виніс Красноградський районний суд Харківської області. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович