28.02.2024 10:21
Просмотров: 431

В Сенаті закликали американських виробників вживати більше заходів, щоб попередити потрапляння власної продукції до росії — Reuters

В Сенаті закликали американських виробників вживати більше заходів, щоб попередити потрапляння власної продукції до росії — Reuters

З таким зверненням до місцевих виробників напівровідників виступив сенатор Річард Блументаль. Його зауваження були спрямовані, зокрема, до таких компаній, як Advanced Micro Devices, Intel Corp, Texas Instruments і Analog Devices, після звітів про знаходження їхньої продукції в російському обладнанні або її постачання в рф, незважаючи на американський експортний контроль.

"Компанії мають можливість відстежувати ці компоненти досить добре, щоб зробити більше, ніж зараз", — сказав Блументаль.

Підкомітет з розслідувань, який очолює сенатор, запросив документи та інформацію у чотирьох виробників чипів. Попередні дані свідчать про значне збільшення з 2021 року експорту в країни, які росія може використовувати для обходу експортного контролю.

Три свідки, які виступили на слуханнях, описали, як їхні організації відстежували використання американських чипів і компонентів у російському озброєнні.

"росія купує чипи через дистриб'юторів із третіх країн, яких можна ідентифікувати", — сказав Деміен Сплітерс з організації Conflict Armament Research, яка знайшла американські деталі в російській зброї.

Еліна Рибакова з Київської школи економіки сказала, що компоненти зазвичай виробляють у таких місцях, як Китай, Малайзія і Філіппіни, і вони досягають рф через Туреччину, ОАЕ і країни, що межують із росією.

Intel заявила, що її контракти вимагають від клієнтів і дистриб'юторів дотримання регуляцій, і що компанія працює над відстеженням і пом'якшенням потенційних проблем із дистриб'юторами.

AMD заявила, що "вживає заходів, коли продукція AMD перенаправляється, і працює з глобальними митними службами для зупинки нелегітимних постачань".

Texas Instruments заявила, що інвестує "значний час і ресурси" для того, щоб їхні чипи "не потрапили до рук зловмисників".

Джерело: https://t.me/znua_live/136459

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович