08.09.2023 17:57
Просмотров: 641

За відмову заблокують рахунок: як банки актуалізують персональні дані підприємців

За відмову заблокують рахунок: як банки актуалізують персональні дані підприємців

Національний банк України встановив вимогу для банків актуалізувати особисті дані своїх клієнтів, перевірити їхню правдивість, а також отримати більше інформації про джерела та призначення коштів клієнтів.

Постановою НБУ №65 «Про затвердження Положення про здійснення банками фінансового моніторингу», актуалізація даних є необхідною для впровадження фінансового моніторингу, який включає аналіз фінансових операцій з метою виявлення можливих випадків відмивання коштів та ухилення від сплати податків, повідомляє Судово-юридична газета.

Банки повинні актуалізувати дані клієнтів відповідно до таких строків:

Найменше один раз на рік, якщо є високий ризик у справлянні бізнесу з клієнтом.Найменше один раз на три роки, якщо ризик у справлянні бізнесу з клієнтом середній.Найменше один раз на п’ять років в інших випадках, якщо немає підозри.

Всі українські банки зобов’язані проводити актуалізацію даних фізичних осіб-підприємців.

Якщо клієнт відмовляється від актуалізації або не виконує це у встановлений термін, його рахунок може бути заблокований.

Банк повідомляє клієнтів про необхідність актуалізації шляхом повідомлень в мобільному банкінгу або листом зі зазначенням дедлайну для цього процесу.

Наприклад, клієнти ПриватБанку можуть актуалізувати свої дані, зайшовши в веб-версію «Приват24 для бізнесу» та вибравши пункт «Анкета».

Далі – відповісти на ряд запитань, що стосуються їхнього статусу ФОП, розпорядження коштами, діяльності підприємства, джерел надходження коштів тощо.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович