Замість пластику: в Україні розробили одноразовий еко-посуд з кукурудзи
Українські розробники створили замінники шкідливого пластику, а за свої ідеї вони увійшли в п’ятірку найкращих винахідників світу, – пише news.finance.ua.
Посуд з кукурудзи екологічно безпечний і повністю розкладається за кілька років. Українські розробники створили замінник пластику. Такий задум вдалося втілити в життя Коваль Ользі і її чоловікові.
“Якщо він потрапить в компостну яму, то розкладеться в біорозкладану продукцію, в біодобриво. Це кукурудзяний крохмаль – 80%, решта – додаткові інгредієнти. Жодних додатків хімічних там немає”, – розповіла винахідниця.
Тарілки, стаканчики і столові прилади з кукурудзяного крохмалю коштують на кілька копійок дорожче за пластикові. Зараз Ольга шукає інвесторів, адже на виробництво екопосуду потрібно півмільйона доларів.
Источник: ato.today