05.04.2023 10:58
Просмотров: 565

Збитки на суму понад 6,3 млн грн: ТОВ завдало шкоду бюджету Харківської міськради

Збитки на суму понад 6,3 млн грн: ТОВ завдало шкоду бюджету Харківської міськради

Слобідською окружною прокуратурою м. Харкова направлено до суду позовну заяву в інтересах держави в особі Харківської міської ради до товариств з обмеженою відповідальністю про визнання фраудаторного договору купівлі-продажу недійсним та скасування рішення приватного нотаріуса про реєстрацію права власності на об’єкти нерухомого майна. 

Як повідомлялось раніше, Господарський суд Харківської області задовольнив позов окружної прокуратури в інтересах держави до товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення безпідставно збережених коштів у розмірі орендної плати. 

Підставою для звернення до суду стали встановлені прокуратурою порушення під час користування земельною ділянкою без належно оформленого права на цю земельну ділянку. Так, по проспекту Героїв Харкова розташована нежитлова будівля, право власності на яку зареєстровано за ТОВ. При цьому земельну ділянку площею близько 0,5 га ТОВ використовувало без укладення договору оренди, що суперечить вимогам законодавства. 

Не сплачуючи орендну плату за користування землею, ТОВ завдало бюджету Харківської міської територіальної громади збитків на суму понад 6,3 млн грн. 

Суд задовольнив позов окружної прокуратури у повному обсязі. У грудні 2022 року зазначене рішення суду набрало чинності. 

При цьому встановлено, що з метою уникнення виконання рішення суду боржником у січні 2023 року було відчужено все наявне у нього майно іншому нещодавно створеному ТОВ на підставі договору купівлі-продажу.  

За процесуального керівництва окружної прокуратури було розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного невиконання судового рішення (ч. 1 ст. 382 КК України). 

Також прокуратура звернулась до суду із заявою про забезпечення позову, яку задоволено — судом накладено арешт на відчужені нежитлові будівлі та заборонено здійснювати з ними будь-які реєстраційні дії. 

Крім того, за позовом прокуратури судом відкрито провадження у справі щодо визнання зазначеного договору купівлі-продажу недійсним.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович