06.12.2023 13:07
Просмотров: 420

11 та 7 років увʼязнення: двоє модераторів роспропаганди з Харківщини отримали вироки

11 та 7 років увʼязнення: двоє модераторів роспропаганди з Харківщини отримали вироки

Співробітники СБУ затримали двох колаборантів у результаті комплексних заходів на сході України. Фігуранти – «телефоніст», який проводив зв’язок до кабінетів колишньої окупаційної адміністрації рф у Балаклії та очільниця окупаційного «центру надання соціальних послуг».

Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Так, 52-річний мешканець Балаклії підтримав загарбників одразу після початку повномасштабного вторгнення росії. У період захоплення міста він проводив телефонний зв’язок до приміщень місцевих окупаційних органів країни-агресора. Також він організовував трансляцію пропагандистських радіоканалів рф на території міста через мережу гучномовців на інфраструктурних будівлях.

У таких радіоефірах ворог закликав місцевих жителів до співпраці з рашистами та закликав здаватися в російський полон учасників партизанського руху.

Після звільнення Балаклії зловмисник намагався переховуватись від правосуддя. Втім, співробітники СБУ встановили його місцеперебування і затримали.

Як повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, вироком Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області його визнано винним в організації та здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та його окупаційною адміністрацією (ч. 6 ст. 111-1 КК України) і призначено покарання у виді 11 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування чи органах, що надають публічні послуги, на строк 11 років з конфіскацією майна. До винесення вироку чоловік перебував під вартою.

Ще одна колаборантка – мешканка Куп’янського району, яка у період захоплення громади добровільно очолила окупаційний «центр надання соціальних послуг».

На цій «посаді» вона організовувала роздачу прихильникам рашизму так званої «гумдопомоги» з країни-агресора.

До складу «гумпакету» обов’язково входила пропагандистська газета росії «Харьков Z», яка заперечувала збройну агресію рф та виправдовувала злочини загарбників.

Правоохоронці викрили колаборантку, їй було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Вироком Орджонікідзевського районного суду м. Харкова жінку визнано винною у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України) та призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк 12 років.

Триває строк на апеляційне оскарження вказаних вироків. Свою вину обидва засуджені не визнали. 

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович