03.02.2024 09:56
Просмотров: 457

ДБР повідомило про підозру у держзраді екскомандиру Севастопольського «Беркуту», який став сенатором у рф

ДБР повідомило про підозру у держзраді екскомандиру Севастопольського «Беркуту», який став сенатором у рф

● Працівники ДБР повідомили про підозру колишньому командиру Севастопольського «Беркуту» та трьом його підлеглим, які зі зброєю в руках втекли та пішли на службу до окупанта.

● Зрадники упродовж 2013–2014 років разом зі спецпризначенцями інших підрозділів «Беркуту» брали участь у силовій протидії мирним акціям протесту в Києві. Екскомандир навіть вихвалявся у ЗМІ про участь у розстрілі беззбройних активістів Майдану. За його безпосередньої участі було вбито 3 учасників акцій протесту, 15 громадянам завдано тяжкі тілесні ушкодження, 60 – середньої тяжкості, 126 – легкі тілесні ушкодження.

● Підозрювані в останні дні колишнього режиму разом зі своїми колегами заступили охороняти Адміністрацію Президента України та у ніч з 20 на 21 лютого 2014 року додатково отримали 40 автоматів Калашникова.

● Після втечі експрезидента, та перемоги Революції Гідності зловмисники зі зброєю повернулись до Севастополя. На півострові, дізнавшись про розформування «Беркуту», екскомандир «сховався» у кардіологічному відділенні місцевої лікарні та почав очікувати приходу російських агресорів до АР Крим.

● Але після початку захоплення автономної республіки він «терміново видужав» та активно почав вербувати колишніх підлеглих для переходу на службу ворогу та сприяння рф в подальшій окупації півострова.

● За вказівкою екскомандира, підозрювані чергували на створених агресорами блок-постах усіх автошляхів, які вели з материкової частини до півострова. Ексберкутівці без жодних повноважень доглядали транспортні засоби, перевіряли документи в громадян, що в’їжджали на півострів, не допускали туди міжнародних спостерігачів, журналістів, правоохоронців та військових, чим допомогли рф тимчасово окупувати територію АР Крим.

● За підтримку агресора, підозрювані отримали посади в окупаційних органах влади, а екскомандир Севастопольського «беркуту» навіть був обраний сенатором до «совету федераций рф».

Джерело: https://t.me/DBRgovua/4154

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович