16.02.2024 12:00
Просмотров: 389

Експрацівниці «Укрпошти» з Харківщини загрожує до 12 років за роботу на окупантів

Експрацівниці «Укрпошти» з Харківщини загрожує до 12 років за роботу на окупантів

Служба безпеки встановила особу ще однієї колаборантки у результаті стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківщини. Мова йде про колишню очільницю «філії російської пошти» в Ізюмі.

Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

До повномасштабного вторгнення вона була звичайною працівницею в одному із відділень «Укрпошти». Але після захоплення міста жінка підтримала загарбників і запропонувала їм свою допомогу у війні проти України. За це агресор призначив її на керівну посаду.

У лавах псевдоустанови зловмисниця організувала адресну розсилку пропагандистських газет країни-агресора по домівках місцевих жителів. Також колаборантка у супроводі озброєних окупантів примусово роздавала кремлівську «пресу» всім відвідувачам захопленої пошти.

У цих «виданнях» російські автори виправдовували повномасштабне вторгнення рф, вихваляли місцевих гауляйтерів та закликали людей підтримати загарбників.

Крім того фігурантка намагалася ввести в обіг поштові марки та конверти із символікою країни-агресора.

Після деокупації Ізюма колаборантка намагалась уникнути правосуддя, імітуючи надуманий статус «поза політикою».

Втім поплічницю окупантів затримали.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28 та ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність у формі пособництва у здійсненні інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором, вчинена за попередньою змовою групою осіб). Наразі вона перебуває під вартою.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисниці загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Стабілізаційні заходи проводили співробітники СБУ в Харківській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович