17.03.2024 07:46
Просмотров: 297

Колишньому в.о директора департаменту Міноборони Лієву змінили запобіжний захід

Колишньому в.о директора департаменту Міноборони Лієву змінили запобіжний захід

Слідчий суддя ВАКС Ярослав Шкодін змінив запобіжний захід Олександру Лієву з тримання під вартою на особисте зобов'язання.

На засіданні були лише адвокати Лієва, прокурори ж на слухання не прийшли. Також не доставили до суду і самого Лієва, а підключити його через відеоконференцію не змогли нібито через відсутність світла у СІЗО.

Нагадаємо, що йдеться про справу щодо можливих розкрадань під час виконання контракту між Міноборони та компанією «Львівський арсенал» на поставку 100 тисяч мінометних пострілів.

Раніше Лієв повністю заперечував будь-які порушення у власних діях і стверджував, що посадовці Міноборони ніяким чином не причетні до непоставок товару.

А слідству треба розбиратися із тим, що пішло не так у відносинах «Львівського арсеналу», компаній Sevotech, WDG та хорватського заводу, який виготовляв міни.

Під час засідання стало відомо про зміну підслідності у справі.

Відповідну постанову підписав прокурор САП. Він дійшов висновку, що у справі відсутні дані, за якими можна кваліфікувати дії посадовців Міноборони Лієва і Нахкура за ч.5 ст.191 КК України.

Тобто, слідство не знайшло доказів, що Лієв і Нахкур використовували своє службове становище для заволодіння коштами Міноборони у складі організованої групи.

А оскільки посадовці міністерства були суб'єктами, що підслідні НАБУ, після цього рішення справу передали для розслідування до поліції.

Адвокат на засіданні розповів, як слідчий поліції повідомив його телефоном, що справу тепер знову розслідують вони.

Ми до цього писали, (https://t.me/fuckcorruption/2763) що слідство у справі вели з порушенням підслідності. Хоча згодом апеляція вкзаала на відсутність істотного обмеження прав Лієва через те, що справу не розслідувало НАБУ.

Також подив викликає те, що за дивним збігом обставин активні дії із підозрами пішли саме тоді, коли в Україну приїжджали генеральні інспектори Пентагону, Держдепу та USAID.

А коли поліції і прокурорам Офісу генеральної прокуратури нібито стало відомо про можливу причетність посадовців Міністерства оборони – справу певний час все одно не передавали до НАБУ і САП.

Тепер же стає зрозуміло, чому цього могли не робити.

Поліція і ОГП з самого початку могли створюввти передумови для поховання справи, зокрема через недопустимість або недостатність доказів. І цілком ймовірно, що посадовців Міноборони серед підозрюваних вже не буде.

До речі, це схоже з ще однією справою про можливі розкрадання коштів Міноборони. Ще памятаєте кейс Гринкевича із збитками майже на мільярд гривень? ДБР так і не знайшло чиновників Міноборони, які приймали непридатні до використання речі для військових.

Джерело: https://t.me/fuckcorruption/2843

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович