29.02.2024 10:14
Просмотров: 289

Кремль вирішив прокачати європейські «ядерні» страхи

Кремль вирішив прокачати європейські «ядерні» страхи

Виявилося, що донедавна найбільшою загрозою був Пекін

Британська Financial Times (https://www.ft.com/content/f18e6e1f-5c3d-4554-aee5-50a730b306b7) «раптом» отримала доступ до 29 супертаємних російських військових файлів: це дозволило журналістам «навести різкість» на невідомі раніше деталі російської ядерної доктрини. Головний висновок буквально підриває дах: приводів для застосування тактичної ядерної зброї у московитів значно більше, ніж вони офіційно декларують.

▶ ️Злитим документам понад 10 років, але їх суть навряд чи змінилася з часом: бункерний нібито готовий пуляти тактичними ядерними боєголовками мало не під час кожного переляку. Мовою експертів це звучить красивіше: оперативний поріг для використання ядерної зброї може бути дуже низький, якщо бажаного результату для кремля не досягти звичайними засобами.

● Поріг - це сукупність факторів, які призводять російські війська до «безповоротної неспроможності зупинити ворожу агресію» і спричиняють «критичну ситуацію для державної безпеки росії».

● Ядерна відповідь може бути рефлексією на широкий спектр дій супротивника: від ворожого вторгнення на територію рф до конкретніших тригерів, таких як знищення 20% російських стратегічних підводних човнів з балістичними ракетами, 30% її атомних ударних субмарин, 3-х або більше крейсерів, 3-х аеродромів або одночасний удар по головному та резервному берегових командних центрах.

● Окремий документ ретранслює палітру критеріїв потенційного ядерного удару, включаючи висадку ворога на території росії, поразку прикордонних підрозділів, або неминучу атаку противника із застосуванням звичайної зброї. А ось моє улюблене: «російські військові зможуть використовувати тактичну ядерну зброю для широкого спектра цілей, включаючи стримування держав від використання агресії […] або ескалації військових конфліктів», «припинення агресії», запобігання російським військам від програшу битв або території, для підвищення ефективності російського флоту. Фактично, будь-коли, будь-де, і під будь-яким приводом.

● Судячи з усього, цю «таємну» страшилку розписували кращі креативники російського генштабу, при чому — на замовлення «самого». Адже ці «новели» суперечать військовій доктрині рф, яка передбачає право застосовувати ядерну тріаду винятково у відповідь на ядерну атаку супротивника чи у разі агресії проти рф, — коли під загрозу поставлено саме існування держави. Або, або… ніяких «будь-як»… В одному Чорному морі Україна дала безліч "підстав" для застосування "ядерки", вже не кажучи про деокупацію "нових територій рф".

▶ ️До речі: щоб додати «відомостям» більшої ваги, файли нафаршировані інформацією про те, кого рф донедавна вважала ймовірним супротивником: будете здивовані, ще десятиліття тому кремль очікував вторгнення Китаю.

● Московські еліти вбачали небезпеку саме в КНР… навіть тоді, коли путін створював альянс з Пекіном: східний військовий округ рф регулярно відпрацьовував численні сценарії ймовірного китайського вторгнення.

● «Друга армія світу» вчилася першою завдавати ядерного удару: «Північна федерація» відповідає тактичними боєголовками, щоб зупинити «Південь» від просування 2-ої хвилі сил вторгнення, - типовий сценарій для таких навчань.

● Цей острах Китаю не минув і досі. З початковим широкомасштабної війни рф проти України, кремль перекинув чимало сил зі сходу в Україну, та китайський кордон не залишився оголеним. Московія продовжує зміцнювати та тренувати свої ядерні сили на Далекому Сході. Чимало з цих систем мають дальність лише для удару по КНР.

▶ ️Є вічні стихії на цій планеті: вода, вогонь і залякування Заходу. Вже зрозуміло, що наші партнери сьогодні бояться не стільки ядерної тріади кремля, скільки самого путіна: він їх лякає дуже, ніж будь-які боєголовки. Це, практично, єдине, що він робить кваліфіковано.

Джерело6 https://t.me/orestokratiia/947

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович