31.01.2024 14:27
Просмотров: 374

На 9 років заочно засудили колаборанта, який очолив лісгосп на окупованій Харківщині

На 9 років заочно засудили колаборанта, який очолив лісгосп на окупованій Харківщині

Безробітний мешканець села Руська Лозова навесні 2022 року приїхав до окупованого Купʼянська та свідомо пішов на співпрацю з російськими загарбниками. Він добровільно обійняв посаду «и. о. начальника управления лесного хозяйства» так званої «ВГА Купянского района Харьковской области». 

Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

«Посадовець» виконував низку функцій, насамперед, координував виробничу діяльність фейкового «Купянского лесного хозяйства», створеного на базі українського підприємства. 

Також колаборант формував та погоджував бюджет для виплати заробітної плати у російських рублях працівникам вказаного підприємства.  

Своїм підлеглим він надавав вказівки щодо заготівлі деревини та здійснення перереєстрації усіх транспортних засобів, укладання трудових договорів та їх реєстрації в органах окупаційної влади. 

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винним 41-річного чоловіка у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Йому призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 9 років з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування та правоохоронних органах України строком на 10 років з конфіскацією всього майна.

Напередодні деокупаціі Харківщини колаборант втік на територію рф. Оскільки засуджений поки що переховується від українського правосуддя, строк відбуття ним покарання почне обчислюватись з моменту його фактичного затримання. Допоки колаборант ухиляється від відбування покарання, призначеного йому за вироком суду, строки давності зупиняються.

Обвинувальний вирок виніс Київський районний суд м. Харкова. Триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович