23.02.2024 12:13
Просмотров: 356

На Львівщині судитимуть працівників ТЦК, які катували харків’янина та ще трьох чоловіків

На Львівщині судитимуть працівників ТЦК, які катували харків’янина та ще трьох чоловіків

На Львівщині працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо катування та незаконного позбавлення волі чотирьох чоловіків у Самбірському районному Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Обвинувальні акти направлені до суду. Наразі обвинувачені перебувають під нічним домашнім арештом. За вчинене їм загрожує до 10 років позбавлення волі, повідомляє пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

За інформацією слідства, у вересні минулого року до соцмереж потрапило відео побиття у приміщенні центру двох чоловіків. Мешканці Харкова та Кривого Рогу потрапили до військкомату після того, як намагалися незаконно перетнути кордон з Польщею. Їх затримали прикордонники й доправили до військкомату для постановки на військовий облік.

Згодом слідство з’ясувало, що у приміщенні військкомату незаконно утримувались ще двоє чоловіків затриманих на кордоні. В РТЦК їх намагались примусити «добровільно» пройти військово-лікарську комісію для подальшої мобілізації. Одного з потерпілих утримували в приміщенні військкомату 10 днів, двох громадян – сім днів, четвертого – два дні.

Військовослужбовець-водій центру бив їх погрожуючи зброєю. Побиття відбувалось під «наглядом» керівника – заступника начальника одного з відділів.

Військовослужбовця-водія обвинувачують у катуванні та незаконному позбавленні волі (ч. 2 ст. 146 та ч. 1 ст. 127 КК України).

Заступника начальника Самбірського РТЦК та СП обвинувачують у неприпиненні кримінального правопорушення, що вчиняється підлеглим (ч. 4 ст. 426 КК України).

Обоє військовослужбовців звільнені з Самбірського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки й зараховані у резерв ЗСУ.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович