05.01.2024 08:54
Просмотров: 451

Підсумки роботи ВАКС у грудні

Підсумки роботи ВАКС у грудні

✔️ ВАКС засудив до 7 років позбавлення волі голову Тиврівського суду Вінницької області Ратушняка, якого НАБУ та САП викрили на хабарі у 4620 доларів.

✔️ ВАКС визнав ексзаступника керівника Держекспортконтролю Головатого винним у вимаганні 300 тисяч доларів. Його засудили до 10,5 років позбавлення волі.

✔️ ВАКС визнав ексголовного інженера Миколаївоблтеплоенерго Бородіна винним у заволодінні 1,7 млн грн. Його засудили до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

✔️ ВАКС засудив голову курченківського ПАТ «Реал Банк» Агафонова до 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Агафонов переховується за кордоном.

✔️ Апеляція ВАКС підтвердила вирок ексзаступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій Гримчаку у вигляді 10 років позбавлення волі.

✔️ Апеляція ВАКС змінила вирок щодо судді Мукачівського суду Пака і зменшила покарання із 7 до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Його спільник - начальник управління Пенсійного фонду Закарпатської області Маковський - отримав 4 роки позбавлення волі без конфіскації майна.

✔️ Апеляція ВАКС підтвердила вирок колишнім співробітникам СБУ у Вінницькій області Музикіну та Черняку. Їм обом призначили 8 років колонії і взяли під варту.

✔️ Апеляція ВАКС підтвердила покарання в 3,5 років позбавлення волі для ексголови Державіаслужби Антонюка.

✔️ Верховний Суд підтвердив вирок ВАКС ексдепутату Харківської міськради Аббасову. Йому призначили 3,5 роки ув'язнення.

✔️ ВАКС затвердив угоду про визнання винуватості з колишнім першим заступником директора Нацкінематики Станілевичем та підприємцем Лабенським. Вони мають перерахувати 40,26 млн грн на Армію дронів. Обоє отримали умовні терміни.

✔️ ВАКС затвердив угоду про визнання винуватості з колишнім в.о. начальника департаменту держзакупівель Міноборони Ступаком. Його відпустили під 2 роки іспитового строку. Обвинувачений відшкодував 100 тисяч грн завданої шкоди і зобов'язався сплатити ще 300 тисяч грн.

✔️ ВАКС залишив ексголову Верховного Суду Князєва під вартою ще на 60 діб, але зменшив розмір застави до 27 млн грн.

✔️ ВАКС обрав запобіжні заходи чотирьом суддям Київського апеляційного суду, яких підозрюють в отриманні 35 тисяч доларів хабаря, зокрема:

● Ігоря Паленика взяли під варту з застави 4 млн грн

● Юрія Сливу взяли під варту із заставою у 2,5 млн грн

● Віктора Глиняного взяли під варту з заставою 4,99 млн грн

● В’ячеславу Дзюбіну обрали заставу 4 млн грн.

✔️ ВАКС заочно взяв під варту ексмера Одеси Костусєва. Його підозрюють у причетності до заволодіння бізнесменами Кауфманом і Боруховичем аеропортом «Одеса».

✔️ ВАКС заочно взяв під варту ексдиректора ДП «Гутянське лісове господарство» Сису та стягнув в бюджет внесені за нього 7,13 млн грн застави.

✔️ Апеляція ВАКС заочно взяла під варту фірташівського директора ЗТМК Сивака, якого обвинувачують у розтраті майже 500 млн грн.

✔️ ВАКС змінив запобіжний захід колишньому гендиректору «Українських спеціальних систем» Вітренку і взяв його під варту.

✔️ ВАКС розпочав розгляд по суті справи щодо колишнього Голови правління Нафтогазу Коболєва, якого обвинувачують у заволодінні понад 229 млн грн.

✔️ Апеляція ВАКС не дозволила поховати перший епізод справи «Роттердам+» на 19 млрд грн та скерувала справу на повторний розгляд.

Джерело: https://t.me/fuckcorruption/2732

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович