03.02.2024 07:14
Просмотров: 325

СБУ припинила перевірку за справою наявності російського громадянства у судді Верховного Суду Богдана Львова — "Ґрати"

СБУ припинила перевірку за справою наявності російського громадянства у судді Верховного Суду Богдана Львова — Ґрати

Виявилося, що Служба безпеки України, докази якої суд визнав неналежними, могла і мала виявити російський паспорт у судді ще 10 років тому.

"Зокрема, у 2014 році Львов проходив перевірку при наданні допуску до державної таємниці. І наприкінці травня 2014 року він, як суддя, отримав допуск до інформації із грифами "Таємно" та "Цілком таємно" (що є другим і третім ступенями секретності документів). Законом "Про державну таємницю" при цьому передбачається ретельна перевірка громадянина. Тоді, на думку судді Кушнової, СБУ мала переконатися, що Львов справді є громадянином України та не має звʼязків з іноземними державами (в цьому випадку — російською федерацією), які могли б становити загрозу національній безпеці. Цей допуск скасували лише після виходу розслідування журналістів "Схем", — заявляють у виданні.

Тож рішення про поновлення на посаді Львова суддя мотивує тим, що відповідач та третя сторона не надали достатніх, на думку суду, доказів, які б точно довели, що Львов справді сам щось робив для того, щоб отримати російський паспорт. Тоді як сторона захисту заперечувала, що він сам для цього щось робив. Врешті Кушнова винесла рішення на користь позивача, залишивши останнє слово за апеляцією.

"Чому перевірка Богдана Львова у 2014 році не встановила наявності у судді російського паспорта, а також з якої причини було повідомлено суд про припинення перевірки щодо цього питання, у СБУ не пояснили.

СБУ стільки років "припускає" наявність паспорта рф у судді ВС, але досі нормально перевірити не може, а тепер вже й не буде. Причому доступу до держтаємниці його позбавили лише у 2022-му", — підкреслили у виданні.

Джерело: https://t.me/znua_live/132816

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович