14.03.2024 12:26
Просмотров: 356

СБУ викрила 4 чорних зброярів: продавали криміналітету «трофейну» російську зброю та вибухівку

СБУ викрила 4 чорних зброярів: продавали криміналітету «трофейну» російську зброю та вибухівку

Служба безпеки та Національна поліція запобігли продажу зброї та боєприпасів представникам кримінальних кіл у трьох регіонах України.

Серед вилученого у зловмисників – понад 60 кг вибухівки, снайперська зброя, а також великокаліберні кулемети та новітні автомати російського виробництва, повідомляє СБУ.

Так, на Харківщині:«на гарячому» затримано місцевого ділка, який намагався продати криміналітету цілий арсенал бойових засобів ураження.

Зловмисник зберігав зброю у підземному схроні, який облаштував у лісопосадці в деокупованому Ізюмському районі.

Під час огляду схованки виявлено:- декілька ящиків з тротилом та пластидом;- снайперську гвинтівку Драгунова;- боєприпаси до гранатометів та протитанкового ракетного комплексу «Фагот»;- понад 13 тис. набоїв різного калібру.

За даними слідства, виявлені зразки озброєння фігурант звозив до тайника з місць колишнього базування російських військ під час боїв за Харків.

Під Києвом: виявлено ще декілька прихованих арсеналів, які залишили окупанти, втікаючи зі столичного регіону. Перша схованка знаходилась у покинутому гаражі в одному зі звільнених селищ Бучанського району.

При огляді приміщення там виявлено російський БРДМ з великокаліберним кулеметом. Крім цього неподалік, у підземному схроні, знаходилося понад 150 пострілів до гранатометів та 15 бойових гранат російського виробництва.

Як встановило розслідування, схрони виявили двоє мешканців, які потім вирішили продати знайдене озброєння криміналітету.

На Дніпровщині :затримано місцевого жителя, який намагався підпільно продати ручний кулемет Калашникова. Фігурант підшукував потенційних клієнтів серед представників кримінальних кіл, з якими підтримував зв’язки.

При цьому зловмисник не збирався обмежуватись продажем тільки одного кулемета.

Під час обшуку в його квартирі та мінівені було знайдено: 2 автомати АК-74; 4 бойові гранати й понад 1,3 тис. набоїв різного калібру.

Наразі всім фігурантам повідомлено про підозру за ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Зловмисникам загрожує до 7 років тюрми.Після проведення процесуальних дій усі вилучені засоби ураження будуть передані на потреби Збройних Сил України.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович