25.10.2023 16:11
Просмотров: 489

Ще один канал втечі «ухилянтів» за кордон викрила СБУ

Ще один канал втечі «ухилянтів» за кордон викрила СБУ

Співробітники Служби безпеки викрили та блокували на Харківщині ще один канал незаконного виїзду військовозобов’язаних за кордон.

За даними слідства, організатором каналу виявився 39-річний харків’янин, переселенець з окупованої частини Луганської області, повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Зловмисник домовлявся про безпідставне внесення чоловіків до інформаційної системи «Шлях» в якості волонтерів благодійного фонду.

Це дозволяло ухилянтам безперешкодно виїхати за кордон як водії, які нібито здійснюють доставку гуманітарних вантажів для ЗСУ, і врешті-решт залишитися за кордоном.

Така послуга коштувала втікачам 12 тис доларів США. До того ж, організатор каналу давав своїм «клієнтам» вказівки і рекомендації як уникнути викриття з боку контролюючих органів під час перетину держкордону.

А щоб убезпечити себе – навіть вимагав у втікачів власноручно скласти розписку, що вони нібито зобов’язуються повернутися в Україну з гуманітарним вантажем.

У ході операції оперативники СБУ задокументували одержання організатором каналу від одного із замовників першої частини обумовленої суми.

Правоохоронці затримали ділка у Салтівському районі Харкова «на гарячому»: він отримав від чергового ухилянта другий транш у сумі 10900 доларів США, повідомляє речник прокуратури Харківській області Дмитро Чубенко.

За клопотанням сторони обвинувачення підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області. 

Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності усього кола осіб, причетних до вказаної «схеми».

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович