17.11.2023 12:05
Просмотров: 537

Щодо Олексія Арестовича порушили кримінальну справу

Щодо Олексія Арестовича порушили кримінальну справу

Національна поліція порушила кримінальну справу щодо Олексія Арестовича за фактом звернення групи народних депутатів. Дії Арестовича кваліфікували як завідомо неправдиве повідомлення про злочин.

Про це повідомляє видання Бабель.

Звернення проти нього подала нардеп «Голосу» Наталія Піпа, а також ще 29 депутатів: Сергій Рахманін, Олег Синютка, Роман Лозинський, Михайло Цимбалюк, Оксана Савчук, Ігор Фріс, Олександра Устінова, Юрій Камельчук, Ірина Геращенко, Ольга Стефанішина, Роман Костенко, Галина Васильченко та інші.

Деталі справи

2 червня у Львові неповнолітній вуличний музикант виконував пісню Віктора Цоя. На це відреагувала Наталія Піпа, яка проходила повз. На її прохання припинити співати мовою окупанта музикант відреагував агресивно, тож депутатка викликала поліцію і написала заяву. Правоохоронці склали адмінпротокол про дрібне хуліганство, а потім суд визнав музиканта винним у дрібному хуліганстві та обмежився попередженням.

4 серпня Олексій Арестович повідомив, що звернувся до Державного бюро розслідувань через те, що Піпа нібито в соціальних мережах розпалює національну ворожнечу і ненависть за мовними ознаками. Він підтримав вуличного музиканта, зазначивши, що хлопець мав право співати й не повинен був просити вибачення.

У жовтні Наталія Піпа і група депутатів звернулися до Нацполіції із заявою про те, що Арестович направив у Держбюро розслідувань неправдиве повідомлення про злочин. Піпа заявила, що у 2018 році Львівська обласна рада запровадила суворі обмеження на будь-яке публічне використання російськомовного культурного продукту.

Це друга справа щодо Арестовича. У жовтні поліція порушила першу — через відео Арестовича, у якому він заявив, що жінки — це «істини», яких хочеться спершу «трахнути», а потім «скривдити» та «душити, не перестаючи». Також він сказав, що жінки «мають дивитися на чоловіка як на ідола». Поліція порушила справу за статтею 300 Кримінального кодексу — виготовлення творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович