27.11.2023 08:08
Просмотров: 443

Штучний інтелект зміг ідентифікувати понад 230 тисяч російських окупантів

Штучний інтелект зміг ідентифікувати понад 230 тисяч російських окупантів

Штучний інтелект зміг ідентифікувати понад 230 тисяч росіян, які беруть участь у військовій агресії проти України

База даних штучного інтелекту для пошуку за розпізнаванням облич від Clearview перевищила 40 мільярдів зображень. Це вдвічі більше, ніж 20 місяців тому.

Впливове медіа Time детально описало використання технології Clearview Силами оборони України у війні з росією. У статті йдеться про використання системи розпізнавання облич Clearview 18 українськими державними установами. На цей час ШІ вдалося розпізнати понад 230 000 російських солдатів. Зазначимо, що у травні нейромережа розпізнала лише 10 000 окупантів. Заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко називає технологію Clearview «секретною зброєю України».

Коли у березні 2022 року Clearview вперше надала свою систему розпізнавання облич Міністерству оборони України, у базі даних компанії було 2 мільярди зображень, відібраних з російських соцмереж. Через кілька тижнів компанія оголосила, що вона перетнула позначку у 20 мільярдів зображень.

Інженер Clearview Теренс розповів про те, як компанії вдається скорочувати час пошуку за допомогою такої величезної бази даних:

● «Зображення, додані до біометричної бази даних, були зібрані в основному з тих самих джерел, але з підвищеною увагою до вебсайтів зі Східної Європи, включаючи OK.ru. Clearview з часом досягне 100 мільярдів зображень.

● «Кожна фотографія у базі даних — це потенційна зачіпка, яка може врятувати життя, забезпечити справедливість для невинної жертви, запобігти неправомірній ідентифікації або виправдати невинну людину. Збільшення розміру бази даних також сприяє підвищенню точності алгоритму», — зазначає розробник.

Time цитує адвоката з прав людини з Digital Security Lab Ukraine, який висловлює занепокоєння тим, що уряд продовжить використовувати Clearview після завершення війни, і називає українські закони про конфіденційність «застарілими».

● «Навіть після війни Україна матиме потреби у гарантуванні безпеки на своїх пунктах пропуску, розслідування воєнних злочинів триватимуть, буде великий запит на громадську безпеку, розкриття злочинів і боротьбу з корупцією — все це, в чому Clearview AI відіграє важливу роль, допомагаючи», — вважає правник.

Додамо, що Clearview розглядає можливість відкриття офісу в Україні в майбутньому.

Джерело: noworries.news

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 09:47    227
Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович