07.12.2023 08:50
Просмотров: 498

Суд у США засудив до 6 місяців ув'язнення блогера, який навмисне розбив літак заради грошей і переглядів

Суд у США засудив до 6 місяців увязнення блогера, який навмисне розбив літак заради грошей і переглядів

4 грудня 2023 року суддя окружного суду Лос-Анжелеса засудив до 6 місяців тюремного ув'язнення за перешкоджання федеральному розслідуванню авіакатастрофи блогера Тревора Джейкоба, який навмисне розбив літак заради грошей та переглядів.

«Схоже, що Джейкоб виявив винятково неправильну розсудливість у скоєнні цього злочину. Він, швидше за все, вчинив це порушення, щоб привернути увагу до себе в соціальних мережах та новинах, а також отримати фінансову вигоду. Проте таку поведінку "зірвиголови" не можна терпіти і він має покарати», — заявили в меморандумі про вирок помічники прокурора США з відділу з екологічних злочинів та захисту прав споживачів, які вели цю справу.

У травні цього року блогер Тревор Джейкоб (колишній професійний та олімпійський сноубордист, досвідчений пілот і парашутист), який навмисне розбив у листопаді 2021 року в лісах Каліфорнії (в окрузі Санта-Барбара) свій легкомоторний літак, зізнався суду, що зробив це заради переглядів у соц та плати від спонсорів.

Джейкоб також зізнався у знищенні та приховуванні доказів з метою перешкодити федеральному розслідуванню. Йому загрожувало до 20 років в'язниці та штраф у $250 тис., включаючи обтяжуючі обставини за знищення та приховування доказів, а також за неодноразову брехню офіційним особам. Він перешкоджав федеральному розслідуванню, вивіз та знищив уламки літака та обманював слідчих.

Перед польотом в один кінець Джейкоб обладнав літак відеокамерами, а сам озброївся парашутом, відеокамерою та селфі-палицею. Він вистрибнув із літака приблизно через 35 хвилин після початку польоту. Приблизно через півтори хвилини після початку відео пропелер літака сповільнюється до зупинки. На відео видно, як Джейкоб зістрибнув із парашутом і приземлився, коли літак врізався у сухий чагарник у національному лісі Лос-Падрес. Сам собою сухий чагарник у країні, де багато лісових пожеж, звучить як приголомшливе місце, щоб відправити літак на загибель у вогні. Пілотові пощастило, що пожежі на місці аварії не було. Потім Джейкоб зміг швидко дістатися місця краху, щоб забрати свої камери і підготуватися до знищення доказів.

Після інциденту Джейкоб зачекав дві доби, щоб повідомити про аварію до Національної ради з безпеки на транспорті (NTSB). Це незалежна урядова слідча агенція США, відповідальна за розслідування нещасних випадків на цивільному транспорті. У своєму звіті він описав те, що відбувається, як нещасний випадок.

Після того, як у NTSB ухвалили заяву Джейкоба, йому повідомили, що він несе відповідальність за збереження уламків для вивчення фахівцями відомства. Джейкоб вирішив їх приховати. Він повернувся на місце аварії на гелікоптері і використав цей транспортний засіб для перекидання повітрям уламків літака на найближчий місцевий виноградник.

Потім Джейкоб занурив уламки в причіп, прикріплений до свого пікапа, і відвіз їх до технічного ангару аеропорту Ломпок-Сіті, де розрізав останки літака на частини і викинув їх у найближчі баки для сміття. Приблизно в цей же час він збрехав слідчим NTSB, сказавши їм, що не знає, де уламки. Фактично Джейкоб відмовився надати NTSB відомі йому координати падіння та завадив визначити точне місце аварії.

Тільки після цього Джейкоб заради отримання прибутку від монетизації та від спонсорів завантажив на YouTube відео під назвою "Я розбив свій літак". Це сталося 23 грудня 2021 року. Відео все ще доступне і набрало 4,4 млн. переглядів. Акаунт Джейкоба має понад 143 тис. передплатників.

Під час свого довгого шляху назад до цивілізації після приземлення та падіння літака на відео Джейкоб каже: «Я вже не можу навіть нічого сказати, я так виснажений… але я бачив корову. Мені страшно. Я перебуваю у біді». У результаті Джейкоб отримав лише легкі травми.

У своїй угоді про визнання провини Джейкоб написав, що він навмисно планував катапультуватися зі свого літака під час польоту і зняти на відео себе, що спускається з парашутом на землю, і свій літак, коли він знижувався та розбився. Він пояснив, що підлаштував так, щоб літак втратив потужність і двигун заглух після зльоту. Також у тексті визнання Джейкоб написав, що відвіз уламки в аеропорт Ломпок-Сіті, де він від'єднав частини та викинув їх, приховавши докази. За його словами, це було зроблено з наміром перешкодити федеральній владі розслідувати авіакатастрофу.

Влітку цього року юристи Джейкоба пояснили ЗМІ, що він вирішив взяти на себе повну відповідальність за свою помилку у судженнях та діях щодо цього інциденту. На їхню думку та очікування, окружний суд Лос-Анджелеса може винести Джейкобу м'якший вирок після визнання своєї провини.

Представник платформи YouTube не відповів ЗМІ на запит про відео Джейкоба та отриману ним монетизацію за перегляди.

У квітні 2022 року Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) анулювало ліцензію пілота Джейкоба, зазначивши, що, серед іншого, він не намагався зв'язатися з авіадиспетчерською службою, перезапустити двигун або шукати місця для безпечної посадки літака, хоча в межах його польотної картки було кілька зон з передбаченою конструкцією літака дальністю планування, де він міг безпечно посадити літак. FAA встановило, що Джейкоб порушив федеральні авіаційні правила, керуючи літаком недбалим чи безрозсудним чином.

Профільні експерти, включаючи льотного інструктора Роберта Перрі та авіаційного юриста Тімоті Лорангера, повідомили ЗМІ, що на відео є всі ознаки того, що дії були постановочними. Лорангер пояснив, що зупинка гвинта відбудеться лише в тому випадку, якщо Джейкоб потягне керування на себе та сповільнить літак. Експерти висловили розчарування тим, що Джейкоб інсценував аварію, пославшись на серйозні проблеми з безпекою, яких не було.

«Жодна розумна людина не керує літаком із наміром вистрибнути з нього і дозволити літаку просто полетіти в далечінь. Це просто суперечить усьому, за що виступає пілот. Безпека над усе», — підсумував Лорангер.

Джерело: http://internetua.com

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

01.05.2024 07:15    267
Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович