06.12.2023 09:27
Просмотров: 481

Суддю Паленика взяли під варту з альтернативною заставою в 4 млн грн

Суддю Паленика взяли під варту з альтернативною заставою в 4 млн грн

Детективи НАБУ знайшли у судді Паленика 115 тисяч доларів, розфасовані в упаковки від кави

Під час обрання запобіжного заходу судді Київського апеляційного суду Ігорю Паленику прокурор САП розповів цікаві деталі одного із обшуків у справі.

Зокрема, у квартирі Паленика нібито виявили 115 тисяч доларів, які були розфасовані по упаковках від кави.

За версією слідства, під час зустрічі Паленика із іншим суддею Юрієм Сливою перший підійшов до шафи і дав колезі саме пакет з кавою зі словами: «Дуже гарна кава, розчинна, ти мені колись давав, от і я тобі тепер даю».

Ось що розповідав про Паленика суддя Слива: «Прокурор каже, що я обговорював з ним цю справу. Паленик, сам по собі, він така людина, що він постійно ходить і розказує про свої справи. То у нього когось треба випустити: «Давай випустим». То у нього якісь арешти неправомірні, то у нього тримання під вартою там щось вчинено незрозуміло ким.

І це постійно. В туалеті, в коридорі. От де його зустрінеш, він постійно про це каже. Частіше за все я закінчував розмову: «Ігоре Григоровичу, не морочте мені голову. Послухаємо учасників процесу, почитаємо матеріали провадження і приймемо рішення. Звідки я знаю чи треба скасовувати арешт? Я не знаю». І все, що я кажу, це щира правда.

З приводу передачі кави. Паленик живе у Львові. Він постійно їздить у Львів і привозить нам каву. Мені, моїм колегам, колегам у відставці. Якщо ви звернули увагу на відеокамери, то у нього в квартирі, як розповідають, все завалено кавою».

Слива також розповів, що не знав, що пакеті не кава, а гроші. «Я почав ховати ці кошти, заховав за ремінь. І мені здалось, що все нормально. Але від НАБУ нічого не скриєш. Знайшли».

Додамо, що прокурор попросить для Паленика взяття під варту з заставою 6 млн 999 тисяч грн.

Слідчий суддя ВАКС Ігор Маслов частково задовільнив клопотання прокурора та обрав судді Київського апеляційного суду Ігорю Паленику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою заставою в 4 млн грн.

Паленика (на фото праворуч) взяли під варту у залі суду.

В разі внесення застави він повинен утриматись від спілкування зі свідками, здати паспорт для виїзду за кордон, носити електронний браслет та не відлучатись з Києва.

Сам Паленик просив визначити йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

За словами судді, вилучені з квартири кошти не всі його: близько 50 тисяч доларів - це його, а решта коштів - це дітей, дружини, сестри.

Адвокати також заявили, що мала місце провокація злочину. Вони готують звернення до ВРП та Президента. За їхніми словами, у Паленика бездоганна репутація.

Фото: Судовий репортер

Джерело: https://t.me/fuckcorruption/2684

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович