04.10.2023 07:21
Просмотров: 565

Трамп зможе керувати країною навіть із вʼязниці

Трамп зможе керувати країною навіть із вʼязниці

Виявилося, що президент США не обовʼязково має бути чесним перед законом. 

«Креативна» стратегія демократів - збити найрейтинговішого республіканця за допомогою кримінальних справ - провалюється. Юридична шкіра Трампа виявилася занадто броньованою для усіх цих списів та стріл, запущених проти одіозного політика та бізнесмена.

▶ ️Експрезидент отримав десятки обвинувачень, часто за важкими статтями. Та Верховний Суд днями вирішив, що це не підстава знімати кандидата з дистанції. 

● Позов подав представник Республіканської партії Джон Кастро, який також має намір балотуватися: він вимагав заборонити Трампу брати участь в передвиборчих перегонах, бо той сприяв "повстанцям, які жорстоко напали" на Капітолій 6 січня 2021 року. Згідно з 14 поправкою до конституції США, американець не має права займати державну посаду, якщо він брав участь у бунті чи повстанні проти влади США або надавав допомогу повстанцям. Верховний Суд відхилив позов. 

● Трампа не вдається зняти з виборів, але нові звинувачення липнуть до нього, наче мухи на щось запашне. Наприклад, дідусь Дональд тепер визнаний законом шахрай: суд встановив, що він  «домалював» квадратних метрів своєму пентхаусу, аби отримати більший кредит.  

● Попереду в Трампа ще чимало юридичних пригод: прокурори «шиють» 561 рік ув'язнення.  Проти нього вже висунуто звинувачення у незаконній спробі скасувати результати виборів, за підкуп порноакторки, зберігання таємних документів у власному маєтку, в скоєнні злочинів проти держави й т.д. Та цього всього виявилося недостатньо... 

▶ ️Тепер деякі американські юристи стверджують, що Трамп формально може керувати країною і з вʼязниці, якщо його засудять ще до дня голосування.  

● Штати можуть отримати першого у своїй історії президента-в'язня, адже юридичне переслідування лише розпалює інтерес «лохторату» до нього. (https://t.me/orestokratiia/837) Трампу буде достатньо підписати документ про своє помилування, і він знову буде вільною людиною. 

● Та радше за все, Трамп стане президентом ще до того, як отримає вирок. Хоча шкода. Було б цікаво побачити інавгурацію всенародно обраного гаранта конституції в помаранчевій арештантській робі. 

Вʼязень у статусі президента зможе похоронити свої справи. Він фактично керуватиме Мін'юстом, звільнятиме будь-якого в.о. генпрокурора доти, поки не знайде лояльного. 

● Якщо ж Трамп не стане президентом, цілком можливо, що 9-тий десяток він розміняє таки в помаранчевій робі. Інших варіантів немає: або все втратить, або знову стане «лідером вільного світу».

▶ ️Тепер - мораль. Американці полюбляють вихвалятися, що у них століттями працюють інститути демократії та справедливості. Та виявляється, що ці інститути розраховані на законослухняних персонажів, що бояться плям на репутації більше, ніж падіння біржових індексів. І як тільки знайшовся троянський політик, то одразу ж змусив систему відійти від традицій. 

Джерело: https://t.me/orestokratiia/879

Новости портала «Весь Харьков»


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович