01.05.2024 17:20
Просмотров: 337

В СБУ розповіли подробиці затримання харків’янки, яка збирала матеріали для сюжетів Скабєєвої та Соловйова

В СБУ розповіли подробиці затримання харків’янки, яка збирала матеріали для сюжетів Скабєєвої та Соловйова

Контррозвідка Служби безпеки затримала у Харкові жінку, яка допомагала кремлівським ЗМІ виправдовувати агресивну війну проти України та на замовлення збирала матеріали для центральних телеканалів росії.

Про це повідомили в Служби безпеки України

Фігурантка готувала тези, які використовували у замовних матеріалах центральні телеканали росії. Зокрема щодо ракетно-бомбових ударів рф по критичній інфраструктурі Харкова.

Затримана готувала такі «інформаційні довідки», які героїзували окупантів та заперечували їхні воєнні злочини. У подальшому її повідомлення «розганяли» в сюжетах рупорів кремля, серед яких ток-шоу Скабєєвої та Соловйова.

За даними слідства, колаборантка працювала на кремлівські медіа через «посередника». Ним виявився російський «воєнкор», який координував свої дії з воєнною розвідкою рф. Раніше фігурантка вийшла на нього через соцмережу «ВКонтакте» і запропонувала свою допомогу у війні проти України.

Після отримання відомостей російський «воєнкор» передавав їх модераторам центральних телеканалів рф або сам виступав в ефірах із тезами своєї поплічниці. Щоб зібрати дані для ворога, фігурантка відслідковувала новини у Телеграм-каналах або «втемну» випитувала потрібну їй інформацію у своїх знайомих.

Під час обшуків у помешканні зловмисниці вилучено мобільний телефон із доказами її підривної діяльності на користь рф.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);⁠ч. 1 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Наразі зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років тюрми.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Черкаській та Харківській областях за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович