09.02.2024 12:06
Просмотров: 387

Викрито групу рейдерів з Дніпра та Одеси, які залякували аграріїв Харківщини

Викрито групу рейдерів з Дніпра та Одеси, які залякували аграріїв Харківщини

Стійке злочинне об’єднання організував 40-річний мешканець Дніпропетровщини. До своєї протиправної діяльності він також залучив й інших жителів Дніпра та Одеси, між якими розподілив функції та ролі. Зловмисників першочергово цікавили сільськогосподарські підприємства. Підшукували прибуткові фірми, а потім нападали на них.

Про це повідомили в ГУНП Харківської області.

Виявилось, що один із учасників злочинної групи до 2020 року працював в органах правопорядку, а після звільнення зайнявся незаконною діяльністю.

Користуючись підробленими документами, зловмисники пред’являли свої права на користування чужим підприємством. Потім за такою ж підробленою довіреністю лідер групи переоформлював бізнес на себе.

Щоб все проходило гладко, спільники користувалися послугами «чорних» нотаріусів, які засвідчували фіктивні документи. Тим, хто не погоджувався на співпрацю, погрожували застосуванням сили.

В одному з випадків спільники приїхали на територію агропідприємства Куп’янського району, представились співробітниками Служби безпеки України та наказали охороні не чинити опір. Вони замкнули охоронців у котельні, зрізали замок на сховищі, заїхали на вантажівках всередину та почали завантажувати тягачами мінеральні добрива.

Тоді планам зловмисників завадили співробітники поліції, яких викликали працівники фірми. За оперативною інформацією особи намагалися вивезти мінеральних добрив на суму майже півтора мільйона гривень.

Правоохоронці провели у фігурантів серію санкціонованих обшуків. Під час заходів виявили і вилучили понад 100 тисяч доларів, підроблені документи і номерні знаки, зброю.

У межах розслідування було проведено понад 30 експертиз, за результатами яких головним фігурантам оголошено про підозру за ч. 3 ст. 15, ч. 5 ст.186 (замах на грабіж) та ч.2 ст. 15, ч. 3 ст. 206-2 (замах на протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації) Кримінального кодексу України, трьом з них – у складі організованої злочинної групи. Учасникам банди рейдерів загрожує до 13 років позбавлення волі.

Викрили організовану злочинну групу слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області, оперативники Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України, під процесуальним керівництвом Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович