07.12.2023 06:35
Просмотров: 583

Вперше в історії. Сполучені Штати висунули обвинувачення чотирьом росіянам у вчиненні воєнного злочину

Вперше в історії. Сполучені Штати висунули обвинувачення чотирьом росіянам у вчиненні воєнного злочину

Генеральний прокурор США Меррік Гарланд повідомив про підозру у катуванні та жорстокому поводженні з американським громадянином чотирьом повʼязаним з росією військовослужбовцям. Це перший випадок притягнення до відповідальності за воєнні злочини, вчинені під час російської агресії, у рамках юрисдикції іноземних країн. За словам Генпрокурора США, це також перший випадок притягнення до відповідальності за Законом США про воєнні злочини.

Ідентифіковано чотирьох осіб, яких підозрюють у тому, що вони викрали постраждалого з будинку, у якому він проживав у с. Милове у Херсонській області. За інформацією американської сторони, постраждалого незаконно утримували протягом 10 днів, застосовували до нього тортури та жорстоке поводження. Били, погрожували сексуальним насильством та вбивством.

Генеральний прокурор США також подякував українському Офісу Генерального прокурора за суттєву допомогу надану у процесі розслідування.

Офіс Генерального прокурора на постійній основі співпрацює з американськими колегами та обмінюється інформацією щодо міжнародних злочинів росії. Завдяки Меморандуму про співпрацю, який Генеральний прокурор Андрій Костін та Генеральний прокурор США Меррік Гарланд підписали у вересні 2022 року, ця співпраця вийшла на новий рівень та приносить відчутні результати.

Ми щиро вітаємо роботу американських колег та готові й надалі всебічно сприяти та надавати усю необхідну інформацію.

Джерело: gp.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович