16.10.2023 08:44
Просмотров: 627

​У «бурштиновій справі» почався якийсь рух

​У «бурштиновій справі» почався якийсь рух

​У «бурштиновій справі» колишніх народних депутатів Борислава Розенблата та Максима Полякова нарешті почався якийсь рух.

Наприкінці вересня її призначили до розгляду по суті, що не могли зробити майже 4 роки. А за останні два засідання встигли зачитати обвинувальний акт і розпочати вступні промови.

Адвокат Розенблата розпочав з того, що слідчі дії НАБУ нібито почалися ще до реєстрації справи в ЄРДР. Саму її нібито направили в суд після спливу усіх можливих строків. Також була вже звична для таких справ “платівка” про провокацію злочину.

За версією захисту, грошей у «агента Катерини» ніхто не просив, підписи Розенблата на листах до парламенту підробили, а його самого включили в автори законопроєкту без його відома.

Нардеп спілкувався з «агентом Катериною» лише тому, що пропозиція стосувалася створення підприємства з інвестиціями у 70 мільйонів доларів і 1000 робочих місць в Житомирській області.

Розенблат каже, що 200 тисяч доларів взяв охоронець і його ніхто не просив цього робити. Вважає, що постраждав за хорошу справу, а органи слідства зіпсували йому репутацію.

Одним словом, якщо послухати захист, то Розенблат — свята людина, яка просто хотіла інвестицій в рідну область та все життя була за легалізацію видобутку бурштину.

Як тут не згадати про нещодавнє розслідування журналістів @bihusinfo, як Міністерство оборони заплатило 650 млн грн авансу компанії Розенблата за безпілотники сумнівної якості. В результаті Міноборони отримало лише чотири безпілотники з обіцяних 55-ти, а строк поставок перенесли.

Крім того, суд сьогодні визначив порядок дослідження доказів: спочатку докази обвинувачення (письмові документи та матеріали НСРД, експертизи, речові докази), далі допитають свідків обвинувачення і потім у такому ж порядку дослідять докази захисту.

Джерело: https://t.me/fuckcorruption/2575

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович