09.02.2024 09:26
Просмотров: 425

У Харкові судитимуть очільника волонтерської організації, який відправляв ухилянтів за кордон через систему «Шлях»

У Харкові судитимуть очільника волонтерської організації, який відправляв ухилянтів за кордон через систему «Шлях»

Керівник однієї з харківських волонтерських організацій розробив злочинну схему щодо незаконного перетину кордону України військовозобов’язаними громадянами, які не мають для цього законних підстав.

Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувачений підшукував «клієнтів» і пропонував за 2500 доларів США внести їхні дані до системи «Шлях», завдяки чому вони отримували можливість безперешкодно виїжджати за межі нашої держави у якості водіїв-волонтерів.

Оплативши послугу, «клієнти» передавали керівнику волонтерської організації копії особистих документів, після чого він забезпечував внесення їхніх даних до системи.

Також обвинувачений надавав «інформаційний супровід» – розповідав про деталі перетину кордону в ході телефонних розмов та під час листування у месенджерах, даючи вказівки та поради.

25 вересня 2023 року у Харкові правоохоронці затримали чоловіка в порядку ст. 208 КПК України після одержання ним коштів за «послугу».

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 36-річного мешканця селища Буди Харківського району за фактом організації та сприяння у незаконному переправленні осіб через державний кордон України шляхом надання порад, вказівок, наданням засобів та усуненням перешкод, вчиненого з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Судитимуть обвинуваченого в Жовтневому районному суді м. Харкова.

Санкція вказаної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович