08.02.2024 13:00
Просмотров: 397

У Харкові викрили лікаря-офтальмолога, який допомагав ухилянтам уникнути мобілізації

У Харкові викрили лікаря-офтальмолога, який допомагав ухилянтам уникнути мобілізації

Співробітники Служби безпеки України викрили завідувача одного з відділень харківської міської клінічної лікарні, який допомагав чоловікам призовного віку ухилятися від мобілізації на військову службу.

Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Оперативники СБУ встановили, що лікар-офтальмолог вступав у змову з чоловіками, яких територіальні центри комплектування направляли для проходження медичного обстеження у зв’язку з призовом на військову службу. Він вносив до офіційної медичної документації призовників завідомо недостовірні дані щодо стану їх здоров’я, які унеможливлювали проходження ними військової служби.

Так, у липні минулого року лікар-офтальмолог на прохання 40-річного призовника поставив йому неіснуючий діагноз нібито серйозного захворювання очей, згідно з яким цей призовник виявлявся непридатним до військової служби. В дійсності, ніякого захворювання очей у призовника не було.

Ініційована Службою безпеки судово-медична експертиза підтвердила відсутність в ухилянта захворювання очей, про які лікар-офтальмолог вказав у його медичній документації.

На підставі зібраних оперативниками СБУ доказів лікарю повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

ч. 1 ст. 366 (складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів);

ч. 5 ст. 27, ст. 336 (пособництво в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період).

За такі злочини винному загрожує до 5 років тюрми.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення усього кола осіб, які скористалися протиправними послугами лікаря для ухилення від мобілізації, а також фактів одержання лікарем неправомірної вигоди.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Харківській області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Харкова.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович