06.12.2023 16:39
Просмотров: 424

У міжрайонних МСЕК на Харківщині — обшуки

У міжрайонних МСЕК на Харківщині — обшуки

«Серію обшуків сьогодні проводимо в підрозділах Обласного центру медико-соціальної експертизи. Вже вилучаємо медичну документацію», – повідомляє начальник СУ поліції Харківщини Сергій Болвінов.

Мета перевірок – розібратися та виявити підробки.

«Особливу увагу приділяємо тоненьким справам із сумнівними діагнозами. Кількість людей, які отримують інвалідність, після початку повномасштабного вторгнення дійсно зросла.

Але маємо інформацію, що не всі насправді хворіли, та все ж отримали інвалідність. В кожній справі будемо розбиратися окремо й дуже ретельно, висновки робитимуть експерти.

А ми тим часом перевіримо, чи виїжджала людина за кордон, чи дійсно є інвалідом та чи не використала ці документи для ухиляння від служби.

Плануємо вилучити близько тисячі таких справ», – зазначив Болвінов.

«У нас налагоджена робота з Територіальними центрами комплектування. Вони надсилають нам всі матеріали щодо тих, хто ухиляється від призову за мобілізацією», – каже начальник Слідчого управління.

«Так, в Харкові 40-річний чоловік відмовлявся отримувати бойову повістку прямо в приміщенні центру комплектування, поводився зухвало.

А в одному з районів області 38-річний призовник чинив опір працівникам військкомату, потім розповідав про вигадані медичні довідки, які нібито мали б звільнити його від мобілізації.

Всі ці випадки ми реєструємо та розслідуємо. Якщо ж доказів ухилення немає або людина вже пішла служити, – кримінальне провадження ми закриваємо.

Буває й таке, коли повістку отримує чоловік з відстрочкою або той, хто взагалі не підлягає мобілізації. Розбираємося досконально в кожній ситуації.

Якщо ж знаходимо докази ухилення від призову, люди отримують повідомлення про підозру, а далі суд та вирок. Протягом цього року зареєстрували 378 таких проваджень, майже чверть цих справ вже у суді», – наголосив Болвінов.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович