06.02.2024 09:55
Просмотров: 397

Завершено спецрозслідування щодо жителя Харківщини, який погрожував розстріляти рятувальника

Завершено спецрозслідування щодо жителя Харківщини, який погрожував розстріляти рятувальника

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 40-річного чоловіка  за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

У липні минулого року 40-річний уродженець міста Чугуїв на Харківщині погодився на пропозицію російських військових та став «командиром» так званого «Взвода патрульной службы» у складі «Управления внутренних дел» в окупованому м. Куп’янськ. Метою цього «органу» було придушення будь-якого супротиву військовій окупації з боку цивільних осіб, насадження злочинної політики та укладу життя рф, а також вчинення актів розправи над громадянами, які не хотіли підтримувати «русский мир». Справа за цим фактом вже перебуває на розгляді у Червонозаводському суді Харківської області.

Вже наприкінці липня фігурант разом з російськими військовими приїхав до приватного домоволодіння у селищі Дворічна Купʼянського району, де проживав працівник ДСНС. 

Зловмисники приїхали саме до нього через те, що рятувальник мав проукраїнську позицію та не пішов на співпрацю з окупантами. Метою приїзду обвинуваченого було саме проведення «обшуку».

Вони погрожували чоловіку розстрілом та наказали йому не заважати у проведенні «следственного действия». 

Під час так званого «обшуку» вони знайшли у господаря українську атрибутику, що розлютило окупантів. Тому обвинувачений   вирішив з метою «профілактики» забрати у нього автомобіль. Після цього зловмисники поїхали.  

Відомо, що фігурант використовував авто у власних цілях: їздив до кафе, магазинів та до м. Бєлгород рф, де брав участь у заході у святкуванні «дня флага рф». Нині він перебуває у розшуку.

Обвинувальний акт направлено до Орджонікідзевського районного суду м. Харкова.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович