05.01.2024 11:07
Просмотров: 932

Харківську обласну травматологічну лікарню відновили після ворожих обстрілів

Харківську обласну травматологічну лікарню відновили після ворожих обстрілів

З червня 2022 року розпочався капітальний ремонт Харківської обласної клінічної травматологічної лікарні, яка неодноразово страждала від російських обстрілів.

Як повідомили в Харківській ОВА, на аварійно-відновлювальні роботи з обласного бюджету виділили майже 26,5 мільйонів гривень. У закладі відремонтували центральний вхід, рентгенологічний відділ, операційні, клінічну лабораторію та рентгенологічні служби. Також, завдяки зекономленим коштам, планується виконати додаткові роботи з влаштування системи опалення, здійснити внутрішнє оздоблення на 7 поверсі лікарні та на сходах двох поверхів.

Олег Синєгубов, начальник Харківської ОВА

З 24 лютого 2022 року в лікарню було декілька прямих влучань, в тому числі й у дах. Також був пошкоджений майже весь шостий поверх, де розміщувалися операційні. Тому необхідно було оперативно відновлювати приміщення, аби лікарня продовжувала функціонувати на 100%. Окрім ремонту, придбали нове обладнання, зокрема, рентген. Відновлювали так, щоб зробити краще, ніж було.

Наразі лікарня повністю заповнена, у ній перебуває приблизно 260 пацієнтів.

Олександр Гавриков, директор КНП ХОР «Обласна клінічна травматологічна лікарня»

Один з найсильніших обстрілів був 10 березня 2022 року, коли пошкодилося 85 вікон, зірвало вхідну групу. На той час на вулиці температура сягала до мінус 19 градусів і нам довелося все зашивати фанерою, ковдрами тощо. На жаль, це був не останній «приліт».

За сприяння німецької клініки «Шаріте» та Міністерства охорони здоров’я України отримали обладнання для телемедичних консультацій. 

Тарас Станаєв, завідувач дитячого приймального відділення 

Від гуманітарних французьких організацій Protection Civile і «Меценат Серв’є» до лікарні надійшов кістковий рентгенівський денситометр. Він допоможе нам в лікуванні хворих з остеопорозом, після переломів, в процесі лікування, для оцінки майбутнього лікування при пошкодженнях кісткової тканини. Це новий рівень для нашого медзакладу. Люди зможуть безоплатно пройти на ньому обстеження.

Наразі організували навчання для фахівців, які будуть працювати на рентгенівському денситометрі.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович