15.03.2024 12:45
Просмотров: 1149

На Харківщині рятувальникам пропонують новий вид психологічного розвантаження: кінні прогулянки

На Харківщині рятувальникам пропонують новий вид психологічного розвантаження: кінні прогулянки

Новий вид психологічної допомоги рятувальникам запровадили на Харківщині. Надзвичайникам, які щоденно виїждають на гасіння пожеж та розбирання завалів, пропонують спробувати на собі метод реабілітації за допомогою коней – іпотерапію. Заняття проходять у Дергачівській дитячо-юнацькій кінно-спортивній школі. За словами психолога Державної служби з надзвичайних ситуацій, кінна прогулянка позитивно впливає на стан людини, яка постійно перебуває у напруженні.

Олена Лещенко, психолог ГУ ДСНС України у Харківській області

Вони щодня мають загрозу життя, іпотерапія – це боротьба зі стресом та важкими психологічними станами. Це для покращення настрою, фізичного та психологічного здоров’я. Зараз тут є і собачки, це і іпотерапія, і каністерапія, два в одному.

Не всі погоджуються на такий незвичний досвід, тому приїхати на сеанс іпотерапії рятувальникам пропонують з дітьми та дружиною.

Ольга Нотик, волонтер

Дуже важливо, щоб в них були такі добрі сімейні спогади. Їм не часто вдається кудись разом виїхати. ДСНСникам не дуже весело на всіх цих гасіннях, треба їх якось розвантажувати.

Віталій Ігнатченко, водій 54 ДПРЧ ГУ ДСНС України у Харківській області

Просто їхав, бо перший раз на конях, було страшнувато. Я з дитиною приїхав, вона більше коней любить, їй більше подобається, ніж мені.

Денис Лемищенко, водій 54 ДПРЧ ГУ ДСНС України у Харківській області

Що на машину сів, що на коня – однаково. Треба відчувати техніку та тварину.

У кінно-спортивній школі поодинокі заняття не вважають повноцінною іпотерапією, яка передбачає курс занять. Але навіть одне відвідування стайні може відволікти від негативних емоцій, яких вистачає у роботі рятувальників.

Оксана Сайнієва, директор Дергачівської дитячо-юнацької кінно-спортивної школи

Они отвлекаются, они улыбаются… В момент, когда ты едешь на лошади – ты больше ни о чем не думаешь. Ты полностью концентрируэшься на 500-килограммовом животном, которым ты управляешь. Психологи говорят, что это добавляет спокойствия, люди лучше спать начинают. Это очень полезно.

Дуже важливо правильно підібрати тварину для заняття з недосвіченим вершником.

Оксана Сайнієва, директор Дергачівської дитячо-юнацької кінно-спортивної школи

Человек, который неопытен, он лошади дает совершенно разные команды. Как новички на машине одновременно давят на газ и на тормоз. Лошади в замешательстве, могут попятиться назад, споткнуться. И важен характер.

Місцева зірка на ім’я Етнографія відповідає саме таким вимогам. Вона одна з десяти коней, що допомагатимуть рятувальникам.

Анастасія Грінченко

Це була виїздкова кобила, потім вона була в евакуації, потім вона перейшла під дітей, під військових, допомагає в реабілітації. Вона дуже добра, дуже спокійна і любить людей.

Такі заняття для надзвичайників Харківщини хочуть зробити регулярними. У Дергачівській кінно-спортивній школі допомагати готові.



Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович