Як правильно використовувати заморожене тісто
Використання замороженого тіста – дуже зручний і швидкий спосіб приготування свіжої випічки вдома. Є 2 умови, за яких булочки, піца та круасани з нього будуть по-справжньому смачними. По-перше – це якість. Купити хороше заморожене тісто можна в супермаркеті Новус, де представлено півтора десятка цього продукту. По-друге, необхідно знати, як правильно підготувати його до роботи.
Покрокова підготовка
Ось кілька кроків, які допоможуть правильно підготувати та використати заморожене тісто:
- Розмороження. Один із найважливіших кроків, який багато хто пропускає через поспіх. Але він важливий для того, щоб тісто було еластичним. Розморозити його можна просто поклавши з морозильника в холодильник на кілька годин або на ніч. Продукт варто залишити в упаковці або щільно покрити поліетиленовою плівкою, щоб уникнути утворення конденсату.
- Розкатування. Після розморожування потрібно дістати тісто з упаковки та помістити його на підготовлену площину для обробки, злегка присипану борошном. Розкатайте тісто до бажаної товщини за допомогою скалки.
- Вирізання або формування. Залежно від рецепта, зформуйте тісто в булку, основу для піци тощо. Правильно розморожене і добре розкатане тісто буде м'яким, еластичним. За бажанням чи рецептом перед формуванням в продукт можна додати олію, подрібнену зелень, тертий сир тощо.
Після цього сформовані вироби можна помістити до розігрітої духовки або на гарячу пательню. Слідкуйте, аби воно не пересушилося і не пересмажилося. Приготування випічки з замороженого тіста значно зекономить ваш час, тож буквально через годину-півтори ви можете подати смачну вечерю чи десерт.
Що можна приготувати із замороженого тіста
Із замороженого тіста можна приготувати багато різних смачних страв, зокрема такі:
- піца – для неї можна взяти дріжджове, листкове тісто чи готову основу;
- круасани – ідеальне листкове тісто і шоколад чи джем для начинки;
- рулети – солодкі чи солоні, з листкового чи витяжного тіста;
- пиріжки з різноманітними начинками, печені з дріжджового тіста;
- булочки, для яких можна використовувати спеціальний вид продукту.
З замороженого тіста можна створювати багато різних страв. Це швидкий і зручний спосіб приготувати смачну їжу вдома. Не забудьте дотримуватися правил підготовування тіста для хорошого результату.