11.12.2023 19:32
Просмотров: 852

У росіян почали вилучати закордонні паспорти: у кого й навіщо

У росіян почали вилучати закордонні паспорти: у кого й навіщо

У позбавлених права на виїзд громадян рф починають вилучати закордонні паспорти. Нові правила набрали чинності в понеділок, 11 грудня.

Як повідомляє УНІАН, про це пише The Moscow Times.

Відповідна постанова була опублікована 24 листопада і підписана російським прем’єром Михайлом Мішустіним.

Згідно з нововведеннями, росіяни мають здати закордонний паспорт протягом 5 днів після отримання повідомлення про обмеження виїзду.

Паспорти будуть зберігатися в МВС, МЗС, ФСБ, або в держорганізаці, яка застосувала до громадян подібне обмеження.

«Така заборона, відповідно до закону 114-ФЗ, може запроваджуватися відносно людей, що мають доступ до держтаємниці і «відомостей особливої важливості»; при направленні на військову службу; при службі в ФСБ; якщо громадянин є підозрюваним, обвинуваченим у кримінальній справі; засуджений; не виконує накладені судом зобов’язання (борги); визнаний банкрутом або повідомив неправдиві відомості при оформленні закордонного паспорта.

Крім того, згідно з чинними з квітня поправками, виїзд закривається для тих, кому направлена повістка до військкомату», – йдеться в повідомленні.

При здачі закордонного паспорта в один з вищезазначених органів буде оформлятися акт прийому-передачі в двох примірниках. Один з них видається на руки власнику, а інший залишається в уповноваженого органу.

Отримати закордонний паспорт назад росіяни зможуть тільки після скасування обмеження на виїзд або якщо у нього закінчився термін дії.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович