05.03.2024 18:24
Просмотров: 241

«Активно зводимо фортифікаційні споруди на Білгородському та на Лимано-Куп’янському напрямках», – Синєгубов

«Активно зводимо фортифікаційні споруди на Білгородському та на Лимано-Куп’янському напрямках», – Синєгубов

У ефірі «Єдиних новин» голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про оперативну ситуацію в області.

Ворог не зменшує інтенсивність обстрілів населених пунктів. Гатить з артилерії та мінометів, продовжує активно застосовувати КАБи, навіть ті, що нашпиговані касетними боєприпасами.

«На Лимано-Куп’янському напрямку росіяни тримають понад 100 тисяч військових. Ця цифра незмінна вже не перший місяць. Щодня противник продовжує тиснути біля Синьківки, Табаївки, намагається реалізувати наступальний потенціал. Безуспішно.

У Табаївці ворог веде активні бойові дії, щоб досягнути тактичних успіхів, однак ЗСУ дають гідну відсіч. Мета наших військових – зайняти висоти, звідки ворог наступає.

Із сотні тисяч зосереджених ворожих військових штурмовиків – близько 40 тисяч. Інші – забезпечення та логістика. І саме ці 40 тисяч постійно треба поповнювати, адже втрати у них величезні.

Ворог настільки у деморалізованому стані, що російське військове керівництво на місцях вдається до практики загороджувальних загонів», – підкреслив голова ХОВА.

Якість ворожих штурмів також відрізняється від того, як було раніше. Спочатку штурмували танками, але українські захисники знищували техніку.

«Ворог почав штурмувати БТРами, але аналогічно без результату для нього. Нараз вже їдуть на МТ-ЛБ – тобто на так званих «мотолигах», на яких у штурмові дії в принципі не йдуть. З цього вже можна зробити певні висновки.

Активно зводимо фортифікаційні споруди на Білгородському, Сумському, Вовчанському та на Лимано-Куп’янському напрямках», – наголосив Синєгубов.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович