15.10.2023 08:43
Просмотров: 596

Більшість українців не матиме інтернету без електроенергії: названо найпроблемніший регіон

Більшість українців не матиме інтернету без електроенергії: названо найпроблемніший регіон

В Україні лише 37% абонентів провайдерів стаціонарного інтернету підключено за технологією PON, яка забезпечує зв'язок під час відключення світла. Найгірша ситуація у Києві – лише 9% столичних абонентів мають незалежний від електропостачання доступ до інтернету.

Такі підрахунки озвучив директор Департаменту розвитку фіксованого інтернету Мінцифри Юрій Мацик. Він назвав ситуацію в Києві критичною.

"У Києві – 9%, це критична ситуація. З чим це пов'язано? З насиченням старими технологіями, які не підтримують PON", – пояснив представник Мінцифри.

При цьому в Київській області ситуація набагато краща – там рівень підключення становить близько 60%. Такі самі показники мають Львів, а також Рівненська та Тернопільська області.

Загалом в Україні кількість абонентів PON за рік збільшилася на 9% (у 2022 році було 28%). І Мацик радить українцям замислитись про можливість підвищити цю статистику.

"Уточніть у провайдера, чи перейшов він на енергозберігаючі інтернет-мережі (xPON). Якщо ні, знайдіть найближчого до вас провайдера, який зробив це, і подайте заявку на підключення. Щоб прискорити процес, можна кооперуватися із сусідами", – порадив посадовець.

Однак одного підключення за технологією PON не достатньо, щоб забезпечити інтернет-зв'язок без електропостачання. Для цього також знадобляться:

● повербанк або інше джерело безперебійного живлення для Wi-Fi-роутера, а також для терміналу PON (за потреби);

● спеціальні кабелі, через які можна підключити ці пристрої до повербанку чи безперебійника.

Джерело: obozrevatel.com

Новости портала «Весь Харьков»


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович