02.01.2024 21:07
Просмотров: 528

«Було дуже гучно»: харків’яни про ракетний обстріл міста 2 січня

«Було дуже гучно»: харків’яни про ракетний обстріл міста 2 січня

Вранці другого січня росіяни вдарили по центру Харкова ракетами Іскандер. Пролунало щонайменше три вибухи. Пошкоджено багатоквартирні житлові будинки, господарчі споруди, цивільну інфраструктуру та автомобілі. Загинула 91-річна жінка,  62 людини зазнали травм. Серед поранених шестеро дітей від 6 до 13 років. Євген живе на останньому поверсі одного з пошкоджених будинків. Каже – даху в квартирі немає. Після першого вибуху чоловік із родиною встиг вибігти у коридор. Є постраждалі.

Євген

Перший вибух – я, дружина, донька та онука вискочили у коридор. Тільки сіли – другий вибух, все руйнується, все падає. Онука та донька постраждали. У доньки перелом ноги, у онуки – порізи.

Дружина Євгена, Юлія, показує, де саме всі сиділи під час обстрілу.

Юлія

Табуретка тут била, а донька з онукою тут теж. Впало це на ногу, вона зараз в лікарні.

Ще один мешканець будинку був у квартирі один, у цьому випадку обійшлося без травм. Зараз шукає в розбитій квартирі домашніх тварин.

Предыдущий прилет гдето в стороне был и меня разбудил. Я вишел из комнати в туалет, был за двумя стенами, никаких повреждений на мне нет. И, может, 5 этаж получился чуть более защищен, чем нижние этажи.

Волонтерка Наталя Попова мешкає на третьому поверсі, її квартира безпосередньо біля епіцентру удару.

Наталя Попова, волонтерка

Почувши перший вибух, я закинула дитину у ванну, а колі бігла за ковдрою, мене вибуховою хвилею назад відкинуло у ванну. Оперативно відпрацювала ДСНС, під час поквартирного обходу нас дістали, далі екстренка надала меддопомогу. Ну а далі, що, відбудовувати.

Госпіталізації жінка з дитиною не потребували. Волонтерський бус, припаркований надворі, знищено. На місце прийшли й люди з сусідніх будинків. Жанна переселенка, живе неподалік. Майже відразу після обстрілу жінка прибігла на місце влучання ракети.

Жанна

Прийшла, тому що мені дуже боляче на все це дивитися. Думаю, може комусь потрібна тут допомога. Тільки цього я прийшла сюди.

За даними міськради, пошкоджено понад півсотні будинків. На думку мера Харкова, час для обстрілу рашисти обрали не випадково.

Ігор Терехов, мер Харкова

Час 7:30 ранку – це той час, коли люди збираються на роботу. Це було зроблено навмисно. Дуже багато будинків розтрощені, постраждали адмінбудівлі, було пошкоджено газопровід, був вибух, пошкоджені теплові мережі і комунальники працюють, щоб відновити комунальні послуги в будинках харків’ян.

Володимир Тимошко, начальник ГУНП Харківської області

Обстріл було здійснено лише по центру міста. Виходячи з локацій, куди були прильоти, розуміємо, що не цілилися у військові об’єкти стовідсотково. Доходимо до думки, що обстріли здійснюються з метою знищення мирного населення, для примушення харків’ян виїхати з міста та здатися.

Кілька будинків залишилися без газо- та електропостачання. Зараз харківські комунальники працюють над усуненням наслідків чергової терористичної атаки на місто.



Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович